PATLICANLI MUSKA BOREK

Bu tarifi ilk olarak sevgili Tijen Aktay’ın sitesinde görmüş ve en kısa sürede uygulamaya karar vermiştim.Benimkiler görüntü olarak onun kadar güzel olamadıysa da lezzet olarak sınıfı geçtiler:)Baklava yufkasıyla yapıldıkları için çıtır çıtır oldular.Tarifi ilk olarak yazın uyguladım ondan sonra da sık sık yaptım.Resmini ilk yaptığım zaman çekmişim.Sonrakiler görüntü olarak daha güzeldi ama inanın resim çekmeye bile fırsat bulamadım.Sizler de yapıp çay saatlerinde keyifle yiyebilirsiniz.Orijinal tarifi görmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.Ben sitemde de tarif bulunması için buraya da ekliyorum.

PATLICANLI MUSKA BÖREK 















Malzemeler:
  • 3 adet patlıcan 
  • 2 adet kırmızı biber 
  • 1 adet yeşil biber(tatlı olanı tercih ettim) 
  • ½ paket baklavalık yufka 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • tuz, karabiber 

üzerine:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yumurta sarısı 
  • susam
  • çörek otu 

Yapılışı:

  1. Patlıcanları alacalı olarak soyun. 
  2. Kırmızı ,yeşil biberleri ve patlıcanları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
  3. Tavaya zeytinyağı koyup ısıtın.
  4. Üzerine biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  5. Patlıcanları ilave edip karıştırın.Biraz daha soteleyin.
  6. Malzeme biraz pişince tuz ve karabiber ekleyip ocaktan indirin.
  7. Üç adet baklavalık yufkayı tezgaha alın.
  8. Her yufkanın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp üç yufkayı üst üste koyun.
  9. En üste de gene fırçayla zeytinyağı sürün. 
  10. Eşit büyüklükte uzunlamasına dörde bölün. 
  11. Yufkanın uç kısmına soğumuş olan harcınızı koyun ve muska şeklinde katlayın. 
  12. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 
  13. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 
  14. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun…🙂

4 Yorum (+add yours?)

  1. OZAY
    Eyl 25, 2012 @ 13:41:03

    Ellerine saglık canım.Baklava yufkasından daha mı lezzetli oluyor bu borekler …..

    Cevapla

  2. HULYA
    Eyl 25, 2012 @ 13:48:45

    Valla ben daha çok seviyorum çünkü sanki tadı açma börek gibi oluyor ablacım.)

    Cevapla

  3. nergis mevsimi
    Eyl 26, 2012 @ 10:40:08

    Eline sağlık.Ben de baklava yufkasını çok seviyorum ve sık sık değişik iç malzemeleriyle yapıyorum ama üzerine yumurta sürmeyince sanki daha çıtır çıtır oluyor gibi geliyor bana.Sevgiler.

    Cevapla

  4. HULYA
    Eyl 26, 2012 @ 11:39:08

    Sevgili Nergis Mevsimi,yumurta sürmeyince sanki üzeri beyaz kalacakmış gibi geliyor bana da ama bir daha ki sefere denemek lazım.Ziyaretin için çok teşekkürler.yine beklerim:)

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: