MILFOYLU KUSBASILI YUFKA BOREGI

Bu tarifi geçen kış öğrenmiş ve hemen hemen her fırsatta yapar olmuştum.Özellikle de Kurban Bayramı sonrasında dondurucuda biriken etlerle ne yapabilirim diye düşünmeye başladığım zaman.Her gün aynı şeyleri aynı tip börekleri yemekten bıktıysanız bu tarif tam size göre çünkü hem çok lezzetli hem de çok besleyici.Üstelik güzel de bir görüntüsü oluyor.Ben her zamanki gibi fazla fotoğraf çekememişim çünkü pasta resimleri makinemi dolduruyor genellikle.Ben derin dondurucudan aldığım etleri önce az bir suyla haşlayıp sonra da elimden geldiğince ufak ufak doğradım.Siz isterseniz çiğden kullanabilirsiniz çünkü zaten soğanla kavrulacak.Şimdi tarifimize geçelim:

MİLFÖYLÜ KUŞBAŞILI YUFKA BÖREĞİ:

Malzemeler:

  • 2 paket kadar milföy hamuru (igloyu tavsiye ederim)
  • 2 adet yufka
  • 250 gr kadar küçük doğranmış kuşbaşı et (isterseniz daha yumuşak olması için önceden haşlayabilirsiniz)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • yarım demet kadar ince kıyılmış maydanoz
  • tuz, karabiber,kimyon ve kişniş(istenirse)
  • zeytinyağı

Sosu için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığından biraz fazla yoğurt
  • 1 şişe maden suyu
  • 3 çorba kaşığı kadar sıvıyağ
Yapılışı:
  1. İlk iş olarak iç harcı pişirin ki yufkaları serene kadar soğusun.Bunun için yemeklik veya daha küçük doğranmış soğanları sıvıyağda soteleyin.
  2. Kuşbaşı etimizi ve baharatları ve tabii ki tuzunu ilave edin.
  3. 5-7 dakika kadar pişirip ılınması için bir kenara alın.
  4. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve milföyleri üzerine yerleştirin.
  5. Çatalla delin ki fazla kabarmasınlar.
  6. Milföylerin üzerine 1 adet yufkayı parçalaya parçalaya yerleştirin (Çok fazla parçalamanıza gerek yok her tarafa gelsin yeter)
  7. Ilınan iç harcınızı serdiğiniz ilk kat yufkanın üzerine her tarafa gelecek şekilde yayın.
  8. Üzerine 2. yufkanızı yine birincisi gibi parçalayarak yerleştirin.
  9. Üzerini yeniden milföy yapraklarıyla kaplayın.
  10. Sosu için maden suyu,yoğurt, yumurta ve sıvıyağla bir karışım hazırlayın.
  11. Böreği kare kare, baklava şeklinde veya her nasıl arzu ediyorsanız o şekilde dilimleyin ve üzerine sosunu gezdirip serin bir yerde yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
  12. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin
Afiyet Olsun…:)

2 Yorum (+add yours?)

  1. **kalpkurabiye**deniz**
    Eyl 21, 2012 @ 16:01:49

    ellerine sağlık canm:))pideye benzeyen nefis bir börek olsa gerek:))

    Cevapla

  2. HULYA
    Eyl 21, 2012 @ 17:16:17

    Deniz'ciğim çok değişik bir börek oluyor mutlaka denemeni tavsiye ederim canım:)

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: