P.D.C.S.E.40-ISPANAKLI CITIR BOREK

Biliyorum çok uzun zaman oldu yeni bir tarif eklemeyeli bloğuma. Bu arada tarifler birikti de birikti, yeni tarifler, eski tariflerle yeni uygulamalar, blog buluşmaları, kurs görüntüleri hangi birinden başlıyacağımı bilemedim bir türlü ama bir yerden başlamak gerekiyor değil mi.En iyisi mevsimi geçmeden bir ıspanaklı börek tarifi vereyim dedim.Bu böreği defalarca yaptım her seferinde farklı şekliller denedim ama bir tek bu versiyonunun resmini çekmişim. Daha sonra eğer unutmazsam başka şekillerini de ekleyeceğim.Bundan sonra daha sık sizlerle olmaya çalışacağım inşallah yine başka aksilikler olmazsa tabii.bu arada beni yalnız bırakmayıp sık sık ziyaret eden dostlarıma da buradan teşekkür ediyor ve bu tarifi hızlı bir giriş yaparak PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 40 ı düzenleyen sevgili Miss gibi bloğunun sahibine gönderiyorum.
ISPANAKLI ÇITIR BÖREK:
Malzemeler:

  • 1 kg yufka
  • 750 gr ıspanak
  • 100 gr. margarin
  • 1 su bardağı süt-sıvı yağ karışımı
  • 1 kg böreklik lor
  • 1 iri soğan
  • 1 yumurta sarısı (akını ıspanaklı karışımın içine karıştırın)
  • 2 yemek kaşığı un

Yapılışı:

  1. Öncelikle soğanı küp küp doğrayıp ıspanak yapraklarıyla birlikte yağda sote edelim.
  2. Ispanaklar biraz soğuduktan sonra 2 kaşık un azar azar ilave edilip karıştıralım (ıspanak suyunu salmasın diye).
  3. İçine lor peyniri ve yumurta akı eklenip karıştırılır.
  4. Yufkalar ortadan ikiye ayrılır, eritilen margarin ve süt-sıvı yağ karışımı her kata sürülmek kaydıyla 3 kat yapılır.
  5. Ispanak harcı enlemesine yufkanın uzun olan tarafına serilir ve ister çarşaf böreği gibi rulo yapılıp tepsiye yayılır istenirse de rulo yapılan yufkaları 10-12 cm arayla kesip yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve önceden 175-180 C’ye ayarlanmış, fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
  7. Afiyet olsun!

Posted by Picasa

28 Yorum (+add yours?)

  1. derya
    Nis 07, 2009 @ 21:32:00

    Hülyacım ellerine sağlık canım miss gibi olmuş börek sevgiler…

    Cevapla

  2. Anonymous
    Nis 07, 2009 @ 22:16:00

    destegin için çok saol canım ellerine sağlık..tarifin yayında..yine beklerim.. http://www.missgibi.blogcu

    Cevapla

  3. Aybike Ceylan
    Nis 08, 2009 @ 05:19:00

    Arkadasim, ellerine saglik. Hic sesin solugun cikmiyor,seni merak ediyorum. Seni cok ozledim, gorusmek uzere, cok selmalar.

    Cevapla

  4. Yaren
    Nis 08, 2009 @ 17:11:00

    Hülyacim canimm benim böregin cok nefis görünüyor. Ellerine saglik. Cayla harika olurdu simdi.Sizlere afiyetler olsun canim.Sana sevgilerimi birakiyorum,öpüldün.

    Cevapla

  5. boncuk mutfakta
    Nis 08, 2009 @ 18:11:00

    Eline sağlık Hülyacım . Böreklerin kralı bence Ispanaklı börek .Kucak dolusu sevgiler

    Cevapla

  6. HULYA
    Nis 08, 2009 @ 20:23:00

    Derya’cığım,çok teşekkürler canım benden de sana sevgiler,..Sevgili Miss gibi blogcu,her zaman beklerim, sevgiler…Canım arkadaşım Aybike’m,Bu aralar fazla keyfim yok ondan pek yazasım gelmiyor hiçbirşey biliyorsun sen az çok, ben de seni özledim canım arkadaşım, görüşmek üzere inşallah,kocaman öpüyorum…Sevgili Gonca’cığım,ziyaretin için çok teşekürler canım.Her zaman beklerim.Benden de sana kucak dolusu sevgiler…

    Cevapla

  7. sevil
    Nis 09, 2009 @ 13:59:00

    MERHABA Canımcım; 40. Ev sahibemiz olan http://missgibi.blogcu.com/ (Necla ) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ.iyi haftalar….Sevgilerimle SEVİL SAHİN

    Cevapla

  8. Selcen
    Nis 09, 2009 @ 15:37:00

    aman da amannnnn kimlerrr gelmişşşşşnerdesin arkadaşım neyse börek affettirdi öpüyorum sevgiler…

    Cevapla

  9. TAZE NANE
    Nis 09, 2009 @ 17:41:00

    Çok güzel görünüyor.Dostluk dallara goncadır. Dostluk sırattan incedir. Dostluk her şeyden öncedir. Sönmesin muhabbetin közü. Merhabadır dostun sözü merhaba.

    Cevapla

  10. Zehra Gürgen
    Nis 09, 2009 @ 20:28:00

    Hülya’cım iyiki yorum bırakmışsın bende senin blog adresini kaybettim.Takibe ekledim şimdi :))ellerine sağlıksevgiler canım.

    Cevapla

  11. BY.CodeR
    Nis 11, 2009 @ 15:07:00

    Bildiğiniz gibi BLOGobik Blog Ödülleri 2009 (Yarışması)’a katıldı. Bu yarışmada başarılı olabilmem için sizlerin o değerli oylarına ihtiyacım var.Bana ve Siteme destek olmak içinhttp://2009.blogodulleri.com/blog/blogobik oy vermeniz yeterli.Desteklerinizi Bekliyorum.Teşekkürler!

    Cevapla

  12. ipek aral kişioğlu
    Nis 12, 2009 @ 11:56:00

    Merhaba, blog ödülleri 2009’da kültür sanat kategorosinde http://2009.blogodulleri.com/blog/aya-merdiven-kurduk-biz ve aile kategorisinde http://2009.blogodulleri.com/blog/minik-yaprak-in-gunlugu desteğinizi bekliyoruz. Selamlar …

    Cevapla

  13. birdilimdus
    Nis 13, 2009 @ 14:28:00

    Ellerine sağlık canım nefis!!!!Sevgiler,Evren

    Cevapla

  14. OZAY
    Nis 14, 2009 @ 08:46:00

    Canım ellerıne saglık.Cok lezzetlı olmuştu yanı.Kocaman optum..

    Cevapla

  15. kizilciksurubu
    Nis 15, 2009 @ 21:28:00

    Börek nefis görünüyor bir de ispanakli, bayilirim, ellerine saglik. Sevgiler.

    Cevapla

  16. bahar
    Nis 15, 2009 @ 21:51:00

    Hülya’cığım biraz geç cevap verdiğim için çok özürdilerim. Bu aralar işlerimin yoğunluğu sebebiyle geri dönemedim, kusura bakma. Bilgilerini aldım, ilgin için teşekkür ederim. Yakında görüşmek dileğiyle, sevgiler.

    Cevapla

  17. Yaren
    Nis 16, 2009 @ 16:47:00

    Hülyacim canim benim böregin nefis görünüyor. Citir citir simdi hicte fena olmazdi.Ellerine saglik canim. Bizde burda buluscaz bakalim insal. Ama bizimki biraz zahmetli olacak cünkü arkadaslar cok uzaklar birbirlerine.Bakalim nasil olcak. Sana sevgilerimi birakiyorum Hülyacim ,coook öpüyorum,kendine dikkat et canim.

    Cevapla

  18. Shay Jacobson
    Nis 21, 2009 @ 10:34:00

    Hey thanks for the article. I used it and I sent it to a friend of mine. You should look at posting it on Wacanai.com(http://www.wacanai.com/intro). You can put your articles there, do searches, and it links it to other similar articles. You can link it to your page and it has graphs to show you how many people are reading your stuff and if they are finding it useful.

    Cevapla

  19. Mindy Walz
    Nis 21, 2009 @ 10:34:00

    Hey thanks for the article. I used it and I sent it to a friend of mine. You should look at posting it on Wacanai.com(http://www.wacanai.com/intro). You can put your articles there, do searches, and it links it to other similar articles. You can link it to your page and it has graphs to show you how many people are reading your stuff and if they are finding it useful.

    Cevapla

  20. anneminkiziyim
    Nis 22, 2009 @ 14:16:00

    Ellerine saglik hülyacigim nefis görünüyor böregin. Cok emek vermisin, harika bir tad olmustur, sevgiler….

    Cevapla

  21. harosa
    May 01, 2009 @ 16:20:00

    merhaba canım güzel bir tatil geçirmeni dilerim ellerine sağlık harika görünüyor sevgiler

    Cevapla

  22. hdidem95
    May 05, 2009 @ 13:49:00

    çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler

    Cevapla

  23. hunerlieller
    May 07, 2009 @ 08:54:00

    böregin ıspanaklısını çoook severim canım.ellerine saglık.sevgiler

    Cevapla

  24. anneminkiziyim
    May 09, 2009 @ 20:21:00

    Hülyacigim böregin harika olmus ellerine saglik. Canim anneler günün kutlu olsun sevgiler….

    Cevapla

  25. Damak Tadı
    May 11, 2009 @ 11:52:00

    Anneler günün kutlu olsun Hülya’mmmmmm…Böreğin çok nefis görünüyor tatlım..Ellerine sağlık..Öpüyorum yanaklarından kocaman kocaman..ÖZLEDİM ÇOKKKKKKKK..Sevgiler..

    Cevapla

  26. Yaren
    May 11, 2009 @ 18:50:00

    Hülyacim canim anneler günün kutlu olsun.Cocuklarinla daha nice mutlu anneler gününü kutlarsiniz.Sevgilerimi birakiyorum,öpüyorum bebek;)

    Cevapla

  27. DUSBAHCESI
    Eki 05, 2009 @ 10:13:08

    Bayilirim citir boreklere! Ellerinize saglik. Hollandadan sevgiler. (Takiptesiniz)

    Cevapla

  28. vincent
    Eki 30, 2011 @ 12:55:54

    Hello,We bumped into your blog and we really liked it.We would like to add it to the Petitchef.com. We would be delighted if you could add your blog to Petitchef so that our users can, as us,enjoy your recipes. Petitchef is a french based Cooking recipes Portal. Several hundred Blogs are already membersand benefit from their exposure on Petitchef.com. To add your site to the Petitchef family you can use http://en.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form or just go to Petitchef.com and click on "Add your site" Best regards, petitchef.com

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: