EN GUZEL PASTA YARISMASI :1-KESTANELI VE CIKOLATALI PASTA

Bütün etkinlikler bu aya denk gelmiş sanki. Hepsinin de son katılım tarihleri neredeyse aynı.Hiç kimseyi kırmak ,üzmek prensibim değildir.Babam hep der ki “davete icabet etmek gerekir”.Sıradan bütün etkinlik tariflerimi eğer kısmet olursa bu hafta içinde yayınlamak istiyorum.İlk olarak da beni geliğ bizzat davet etmiş olan Sevil arkadaşımızın düzenlediği en güzel pasta yarışması için bu pastamın tarifini vermek istedim.Eğer beğenirseniz sizler de belki benden oylarınızı esirgemezsiniz.Bu pastayı aslında yeni yapmadım ama tarifini vermek bir türlü nasip olmamıştı biraz uzun olduğu için hep üşenmiş ve ertelemiştim.Bu sipariş bir pastaydı ve istek üzerine bol çikolata ve kestaneyle yapılmıştı.Kestane mevsimi henüz geçmemişken en kısa sürede yapıp sevdiklerinizi şımartın bence.Bence çok sevecekler.Neyse işte tarifimiz şöyle:
KESTANELİ VE ÇİKOLATALI PASTA:
Malzemeler:
Pandispanyası için:(
ben 2 adet pandispanya pişirdim biri sade biri kakaolu.Kakaolu pandispanya için buradaki tarifi kullanabilirsiniz.Sadesi için bunu uygulayın).

  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 5 çorba kaşığı dolusu un
  • 2 çorba kaşığı süt
  • yarım paket kabartma tozu
  • yarım paket vanilya

Ara Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 4 adet yumurtanın sarısı
  • 2 çay bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 4 -5 çorba kaşığı kestane püresi

Üstü için:

  • 2 poşet krem şanti ( bir tanesi kakaolu)
  • 2 su bardağı süt
  • kestano kestane çerezi
  • şeker hamuru
  • damla çikolata
  • çikolata rendesi (kazımalık kuvertür çikolata kullandım)

çikolatalı ganaj için:

  • 100-150 gr küçük parçalar halinde çikolata
  • 2 bardak süt kreması
  • 25-50 gr. kadar tereyağı
  • badem veya hindistan cevizi esansı (1 çay kaşığı kadar yeterli)

Yapılışı:

  1. İlk olarak pandispanyalarımızı aynı kalıpları kullanarak pişirelim.Kakaolu pandispanyayı buradaki tarife göre hazırlayın.Vanilyalı için ilk olarak şekerle yumurtaları kabarıncaya kadar çırpın.
  2. Süt, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.Ben kelepçeli kalpli kalıp kullandım.Çıkarması da çok kolay oldu hem de şekli çok güzeldi.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.Pişip pişmediğini anlamak için kürdanla kontrol edebilirsiniz.
  5. Pandispanyalar soğurken kremayı hazırlamak için sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
  6. Yumurta sarılarını, tozşeker, un, kakao ve nişasta ile çırpın.Daha sonra kaynayan süte azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.Karışım krema halini alana kadar karıştırarak pişirin.
  7. Ocaktan alıp içine kestane püresini ilave edin ve çırparak kremaya yedirin.
  8. Kremayı soğumaya bırakın ve kakaolu pandispanyayı üçe diğerini ise ikiye bölün.Bunun için özel bir aletiniz yoksa diş ipi kullanabilirsiniz.
  9. Pastayı şekerli ve kahveli suyla ıslatın sadece şekerli su da olur.Her katına kremadan sürün ve iyice yayın.
  10. En üstü için çikolatalı ganajı hazırlayın.Bunun için çikolatayı ben-mari usulü eritin.İçine kremayı ekleyip iyice çırpın.Sonra parlak olması için tereyağını da ekleyin ve eğer isterseniz aromasını da katıp iyice karıştırın ve donmadan önce pastanın üzerine iyice gezdirin.Her tarafı kaplanmalı.Daha sonra krem şantileri birer bardak sütle hazırlayın ve istediğiniz şekilde süsleyin.Kestano’yu üzerine koyun.Çikolatayı rendeleyin yanlara krem şantiyle süsler yapın ve damla çikolatalar koyun.Ben şeker hamuruyla da çiçekler yapıp süsledim.
  11. Afiyet olsun!

23 Yorum (+add yours?)

  1. OZAY
    Mar 26, 2008 @ 19:45:00

    cANIM MASALLAH ARTIK COK DAHA LEZZETLI MAMALAR YAPIYORSUN.Ellerıne sağlık.optummmm

    Cevapla

  2. Anonymous
    Mar 26, 2008 @ 20:25:00

    Cok harika bir pasta olmus,ellerine saglik canim.SENEM/KIZILCIKSURUBU

    Cevapla

  3. Aynur
    Mar 26, 2008 @ 20:28:00

    Evet hulyacim tadi ayni oluyor yani gayet guzel oluyor kotu bir tadi olmuyor brokoli ile.bu sekildede denemeni tavsiye ederim…pastan nefis olmus.bende katildim ayni yarismaya🙂 Maksat eglenmek.birinci olacagimizdan degil ya iste :)ellerine saglikselamlarwww.aynurdantarifler.blogspot.com

    Cevapla

  4. EZGi :))
    Mar 26, 2008 @ 20:34:00

    canım hülyacım harika bir tarif çokda güzel süslemişsin canım ellerine saglık kocaman sevgiler

    Cevapla

  5. Feyza Fidan
    Mar 26, 2008 @ 20:35:00

    Ellerine sağlık, harika görünüyor,Sevgiler…

    Cevapla

  6. Ayse Pamuk
    Mar 26, 2008 @ 21:00:00

    hemde kestaneli ohhh ellerine sağlık

    Cevapla

  7. belgin
    Mar 26, 2008 @ 22:04:00

    Pasta muhteşem , ellerine sağlık canım…tadına bakabilenler çok şanslı.!! nazarla ilgili etkinliğe eğer bir fikir bulabilirsem seve seve katılırım tabiiki canım sevgilerimle:))

    Cevapla

  8. Feride
    Mar 26, 2008 @ 22:16:00

    kestanegi cok severim. Azeri mutfaginda kestane genelde yemeklerde oluyor. senin tarifen nefis. bir gun denemek istiyorum.

    Cevapla

  9. Ferhanca
    Mar 26, 2008 @ 22:41:00

    Hulyacim. kestaneli pasta nasil olursa olsun nefis oluyor.sende cok guzel yapmisin afiyet olsun ,kutlama pastasi olmus varmi yakinda dogum gunu falan ne iyi olurdu:))sevgiler..

    Cevapla

  10. TATLI DİYAR
    Mar 27, 2008 @ 00:35:00

    anaaaaaaaaaaaaahakkat uzunmuş kız tarif:)ama eminim çok güzeldiryarışmada başarılar şekerimetkinlikler konusundada kesinlikle haklısın bende yetişmek istiom inşallahöptüm seeni ortak hahasevgilerrrrrrrrrrrr

    Cevapla

  11. Yaren
    Mar 27, 2008 @ 01:51:00

    Hülyacim harika görünüyor,demek sen bu pastadan yedin haaa,öyle olsun bakalim hulis,götür bakim anacim götürrr:))))Canim ben bir kosu sana oy vermeye gideyim canim,sana bol sans diliyorum Hulisimmm.Sevgiyle kal canim.

    Cevapla

  12. ikizlerinannesi
    Mar 27, 2008 @ 07:42:00

    hülyacim harika olmus pastan canim ellerine saglik süprize sevindirebildiysem ne mutlu canim ama gercekten süper oluyor tekrar tesekkürler öptüm

    Cevapla

  13. zerrin - misss
    Mar 27, 2008 @ 09:13:00

    Hülyam, bu nedir yahuu.. :)) sabah sabah olsa burada oturur heeeeepsini yerim hiç abartmıyorum. :)))ellerine sağlık hayatım. enfes.sıcacık sevgiler.www.misssgibi.com

    Cevapla

  14. disal
    Mar 27, 2008 @ 09:30:00

    canım etkinlikler o kadar çok ki bende yetişemiyorum….tarihleride yaklaştı….zaten davete icabet sünnettir…..ellerine sağlık….pastan nefis görünüyor…..kestane harika bir lezzet vermiştir….öptüm canım…

    Cevapla

  15. Damak Tadı
    Mar 27, 2008 @ 12:12:00

    Çok lezzetli bir pasta olduğu her halinden belli Hülya’m..Kestanli tatları bende çok severim..Normalde kestaneyi yediğimde hemen mideme dokunur ama pasta ve şekerlemelerde bişey olmuyor..))Nasıl oluyor ben bile şaşıyorum..))Ellerine sağlık canım benim..))Ferhan’cığımın belirtiği gibi yakınlarda kutlamamı var?Kocaman öpüyorum ve sizlere afiyetler olsun diyorum..Sevgilerle kalın..

    Cevapla

  16. Selcen
    Mar 27, 2008 @ 15:59:00

    Ellerine sağlık canım arkadaşım nefis görünüyor oyumu verdimde geldim.:)Sevgiler…

    Cevapla

  17. Swati: Sugarcraft India
    Mar 27, 2008 @ 18:15:00

    A beautiful cake Hulya.. Hope you had an enjoyable easter!!

    Cevapla

  18. Aybike ŞİMŞEK
    Mar 28, 2008 @ 09:45:00

    Ellerine sağlık canım. PAstanın süslemesine bayıldım. Öpüyorum..

    Cevapla

  19. eylul2000
    Mar 28, 2008 @ 16:00:00

    Canım pastan harika görünüyor,tadı da müthiştir şüphesiz.Ellerine sağlık

    Cevapla

  20. pelincelezzetler
    Mar 28, 2008 @ 18:50:00

    Off katlı katlı şahane bir pasta,ellerine sağlık..SEVGİLER..

    Cevapla

  21. barb michelen
    Mar 29, 2008 @ 14:03:00

    Hello I just entered before I have to leave to the airport, it’s been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

    Cevapla

  22. mona lisa
    Mar 29, 2008 @ 15:35:00

    hülyacım pasta harika olmuş ellerine sağlık.afiyet olsun.bana da beklerim.sevgiyle kal

    Cevapla

  23. mucizembenibul
    Mar 29, 2008 @ 21:00:00

    DAVETPORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır. Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler……… ———————————————————————- SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;31.03.2008–13.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://www.mucizembenibul.blogcu.com Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE “PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ “20” BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE……

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: