PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI VE BALKABAKLI PASTA

Bu hafta bizim için biraz sıkıntılı geçti.İlk olarak eşimin dayanılmaz böbrek sancıları bizi sürekli hastaneye taşınmaya mecbur etti.Yaklaşık 1.5 yıl önce ameliyat olmasına rağmen böbreğinde yine 3 adet taş oluşmuş ve böbreği tıkamış.O da çok feci sancı yapmış tabii.Sonra benim kulağım problem çıkardı zaten o da başarısız başka bir ameliyatın sonucunda eskisinden daha kötü durumdaydı.Bu yüzden sizleri ihmal ettim.umarım beni mazur görürsünüz.En kısa sürede hepinizi tek tek ziyaret edip telafi edeceğim inşallah.Kandilinizi bile kutlayamadım geç de olsa kutlamak istiyorum.Sayfama gelip kutlayan arkadaşlara da çok çok teşekkür ediyorum.Bu arada ben pastalara hız kesmeden devam ediyorum.Aslında sırada yemek olması lazımdı ama Porselen demliğe de az kalmış bu yüzden pastayla devam etmek istedim.Bu haftaki evsahibemiz sevgili Yemek güncesinin sahibi Yeliz.Kendisine kolaylıklar diliyor ve hemen yapımı son derece kolay olan ve aynı zamanda çok hafif ve lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum.Mevsimi geçmeden hemen deneyin.Pişman olmayacaksınız.

BALKABAKLI PASTA

Malzemeler:

  • yaklaşık 1 kg. balkabağı
  • üstünü örtecek kadar toz şeker
  • 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviziçi
  • hindistan cevizi rendesi
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1-1,5 paket pötibör bisküvi(kepekli bisküvi veya kakaolu da çok güzel oluyor)

Yapılışı:

  1. İlk olarak kabakların üzerini örtecek kadar şeker koyup yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  2. Sonra biraz ılınıca iyice ezip püre haline getirelim.
  3. Küçük küçük kırdığımız bisküvileri de ilave edip iyice karıştıralım.
  4. Dövülmüş ceviziçi ve eğer istersek hindistan cevizi rendesi ilave edip yeniden harmanlayalım
  5. Bir borcamın dibine iyice bastırarak karışımı yayalım.
  6. Krem şantiyi 1 bardak sütle hazırlayalım.
  7. Pastamızın üstüne yayalım.
  8. Üzerini yine dövülmüş cevizle süsleyip servis yapalım.
  9. Afiyet olsun!

11 Yorum (+add yours?)

  1. gülten
    Mar 21, 2008 @ 11:10:00

    ellerinize sağlık. güzel bir lezzet. afiyet olsun.www.guzelevim.blogspot.com

    Cevapla

  2. http://hunerlieller.net
    Mar 21, 2008 @ 11:34:00

    selam canım .çok geçmiş olsun eşine allah hayırlı şifalar versin.benim babamında bünyesi sürekli taş üretiyor.her ay kırdırıyor.çok zor ….sanada çok geçmiş olsun.umarım en yakın zamanda saglıgınıza kavuşursunuz.tatlıda süper..eline saglık canım.sevgilerimle.

    Cevapla

  3. http://hunerlieller.net
    Mar 21, 2008 @ 11:34:00

    selam canım .çok geçmiş olsun eşine allah hayırlı şifalar versin.benim babamında bünyesi sürekli taş üretiyor.her ay kırdırıyor.çok zor ….sanada çok geçmiş olsun.umarım en yakın zamanda saglıgınıza kavuşursunuz.tatlıda süper..eline saglık canım.sevgilerimle.

    Cevapla

  4. hayatkazanbenkepce
    Mar 21, 2008 @ 11:50:00

    EŞİNİZE DE SİZE GEÇMİŞ OLSUN , ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN .KABAKLI PASTAYI HEP DENEMEK İSTERİM AMA BİR TÜRLÜ FIRSAT OLMAZ , ELLERİNE SAĞLIK HEM PRATİK OLMUŞ, HEM DE ÇOK HOŞ GÖZÜKÜYOR…

    Cevapla

  5. SİBEL'İN TARİF DEFTERİ
    Mar 21, 2008 @ 12:37:00

    Canııım, tekrar tekrar geçmiş olsun, bir daha uzun süre bu sıkıntıyı yaşamazsınız umarım…Nazara mı geldiniz ne ;-))Pastan süper olmuş, ben de bunun benzerini yaparım, özellikle kabakları biraz fazla pişirdiğimde:-)))

    Cevapla

  6. Feyza Fidan
    Mar 21, 2008 @ 17:48:00

    Sevgili Hülya öncelikle ikinizede acil şifalar diliyorum..İnşallah biran önce toparlarsınız..Pastan enfes olmuş, çok güzel bir tarif,ellerine sağlık..Tekrar görüşmek üzere..Sevgiler…

    Cevapla

  7. yemek güncesi
    Mar 21, 2008 @ 17:50:00

    selamm eşinize ve size çok geçmiş olsun çok zor böbrek ağrısı umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz pastanız enfes görünüyor bir türlü fırsat bulupta deneyemediğim bir lezzet harika olmuşş ellerinize sağlıkk tarifinizi aldım yayında davetimi kabul edip katıldığınız için çok teşekkürlerr hayırlı cumalar güzel hafta sonlarıı

    Cevapla

  8. Aybike Ceylan
    Mar 22, 2008 @ 05:04:00

    Hulya’cigim, Cok gecmis olsun, insan bir naber veriri ya, askolsun. Senin kulagin ne oldu, detayli yazarsan sevinirim, opy=tum.

    Cevapla

  9. EZGi :))
    Mar 23, 2008 @ 19:57:00

    hülyacım canım harika görünüyor ellerine saglık kocaman sevgiler

    Cevapla

  10. pastamaxi
    Mar 24, 2008 @ 01:07:00

    canım öncelikle çok geçmiş olsuncanım şu birkaç gündür acayip balkabağı istiyor denk geldi çok enfes bir görüntü daha da arrtı isteğim :))ellerine sağlıksevgiler

    Cevapla

  11. OZAY
    Mar 26, 2008 @ 19:48:00

    cANIM ELLERINE SAĞLIK.BAYILDIM DOĞRUSU..

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: