PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI-18 VE KEKSTRA

Elimde yayınlayacak bir sürü tarif birikmesine rağmen bir türlü fırsat bulup bunları yazıya dökemiyorum.Bu tarifle katılmaya karar vermeme rağmen yazıyı anca bugün ekleyebildim.Umarım Ayşegül arkadaşımız beni son anda da olsa etkinliğe kabul eder.Bu haftaki ev sahibemiz KADININ MUTFAĞI bloğunun sahibi Ayşegül arkadaşımız. Kendisine kolaylıklar diliyor ve tarifime geçmek istiyorum. Bu tarifi rahmetli Esra’cığımızın sitesinde görmüştüm ilk olarak ve çok beğenmiştim.Çünkü çocuklarım gibi bende kekstraya bayılıyordum.Ama bir türlü deneme fırsatı bulamamıştım çünkü yapacak kalıbım yoktu.Geçenlerde bu kalıplara rastlayınca hazine bulmuş kadar sevindim ve hemen alıp denedim.Genelde Esra’cığımın tarifine sadık kaldım ama birazcık kendime göre değiştirdim.Denemek isteyenler için orijinal tarif burda…Benimkini merak ediyorsanız oda hemen geliyor:-))
KEKSTRA
Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • Portakal veya limom kabuğu rendesi(isterseniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
  • Küçük top kek kalıpları
  • 1 paket tart jöle
  • 1 avuç dondurulmuş frambuaz

Yapılışı:

  1. Önce normal kek yapımında olduğu gibi şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz
  2. Sonra yağ,süt, un ,kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi, ve vanilyayı ekleyip kek kıvamına getiriyoruz .
  3. Bu karışım 12 kalıba yetiyor.Kalıpları iyice yağlayıp unlayın çünkü sonra çıkartması zor oluyor .
  4. 150 derecede 50-60 dk kadar pişirin. Fırından çıkartıp ılınmasını bekleyin.
  5. Tart jölesini üzerindeki tarife göre pişirin.İçine frambuazları ekleyip iyice karıştırın.Biraz soğumasını bekleyin.
  6. Kekstraların boşluklarını bu jöleyle doldurun.Donmadan yerinden oynatmayın çünkü benimkilerin ortası delik olmuştu ve donmadan oynatınca dökülüyordu.Donunca sorun olmuyor.
  7. Afiyet Olsun!

29 Yorum (+add yours?)

  1. Anonymous
    Mar 16, 2008 @ 12:55:00

    ellerine saglik canimkekstralar harika gorunuyoriyi pazarlar….www.yenitadlar.blogcu.com

    Cevapla

  2. http://hunerlieller.net
    Mar 16, 2008 @ 13:04:00

    selam canım..kurabiyeler harika görünüyor..eline saglık..kalıbı çoook begendim:)bence de büyük kolaylık…güzel bir pazar dilerim.sevgiler

    Cevapla

  3. Feyza Fidan
    Mar 16, 2008 @ 14:21:00

    Hülyacım, ellerine sağlık, harika olmuş kekstralar :)Sevgiler..

    Cevapla

  4. kizilciksurubu
    Mar 16, 2008 @ 16:07:00

    Ne kadar güzel olmuslar,görüntüleri cok sahane,ellerine saglik canim.

    Cevapla

  5. Ferhanca
    Mar 16, 2008 @ 16:31:00

    Hülya, ellerine sağlık ..Ben de diyorum bu nasıl kalıp demek keksra kalıbıymış..Muffin kalıbını alırken görmüştüm hem sığ hem ortasıda delik dedim:))afiyet olsun..sevgiler..

    Cevapla

  6. yhcc
    Mar 16, 2008 @ 17:15:00

    Please link to this site.http://cookingrecipe001.blogspot.com/It is a splendid site. Please link by all meanshttp://cookingrecipe001.blogspot.com/

    Cevapla

  7. disal
    Mar 16, 2008 @ 20:39:00

    bende bu kalıplardan medinede bulmuştum ve hemen aldım…..dediğin gibi hazine bulmuşa döndüm….yalnız kalıptan çıkarmak biraz zor oluyor ama nefis bir görüntü oluyor..ellerine sağlık…

    Cevapla

  8. Feyhan Sönmez
    Mar 16, 2008 @ 22:02:00

    Hülya’cım ne güzel şeyler yapmışsın yine. Ellerine sağlık. Senin blogunun ve senin hızına ben yetişemiyorum canım. Ne kadar hareketlisin. Tebrik ediyorum. Sevgiler..

    Cevapla

  9. Aybike Ceylan
    Mar 17, 2008 @ 05:08:00

    Canim benim,Ne guzel olmus bunlarda, bayiliyorum senin degisik tariflerine, arkadasim olman ile gururluyum. Kizlarin tatili bitti, yarin okula basliyorlar. Ayarlarsak konusuruz, seni coook optummm

    Cevapla

  10. rumeysaninruyasi
    Mar 17, 2008 @ 09:52:00

    h�lyac�mm ellerine sa�l�k nefiss g�z�k�yor can�m iyi haftalar diliyorum sevgiyle kal

    Cevapla

  11. emineninemekleri
    Mar 17, 2008 @ 14:02:00

    Hülyacim kekstralar süperrrrrrrrrrrrrrr olmuslar. Ellerine emegine saglik canim.Kocaman öpüyorummmmmmmmmmmmEmos

    Cevapla

  12. muko
    Mar 18, 2008 @ 13:06:00

    çok güzel olmyuşlarrrr ellerine sağlık

    Cevapla

  13. Yaren
    Mar 18, 2008 @ 18:43:00

    Hulisim yine yapacagini yapmisin,ne kadar süper olmus canim yaa.Cok begendim ,bunuda not aliyorum.Ellerine saglik güzel arkadasim benim.Bu aralar görüsemez olduk.Cok yogundum ,artik sanirsam sakinlige ulastim.Sevgilerimi biraktim,canim,öptüm.

    Cevapla

  14. fatosun mutfagından...
    Mar 18, 2008 @ 19:12:00

    hülyacım ellerine sağlık çok şık olmuşlar..harika sevgiler

    Cevapla

  15. anneminkiziyim
    Mar 18, 2008 @ 21:41:00

    Merhaba Hülyacigim ellerine saglik, harika olmuslar, Esraciginda ruhu sad olsun.hayirli kandiller sevgiler…

    Cevapla

  16. meleginmarifetleri
    Mar 18, 2008 @ 23:46:00

    Hülyacımm.Sorma bu günerde hiç bir şeye zaman bulamaz olduk nedense:)tarif harika ama ellerine sağlık canım .Görüşmek üzere sevgiler öptüm bayyy.

    Cevapla

  17. sevimin sayfasi
    Mar 19, 2008 @ 00:14:00

    kakstarlar süper tarifini aldim mutlaka denemem lazimellerine saglik canim benimkocaman öpücükler

    Cevapla

  18. fatosun mutfagından...
    Mar 19, 2008 @ 02:22:00

    yusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller

    Cevapla

  19. fatosun mutfagından...
    Mar 19, 2008 @ 02:22:00

    yusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller

    Cevapla

  20. ezginin mutfağı
    Mar 19, 2008 @ 08:10:00

    HÜLYACIM HARİKA BİR TARİF OLMUŞ CANIM HZIRINDAN ÇOK DAHA LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAGLIK CANIM SEVGİLER

    Cevapla

  21. Aynur
    Mar 19, 2008 @ 09:01:00

    Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..www.aynurdantarifler.blogspot.com

    Cevapla

  22. Damak Tadı
    Mar 19, 2008 @ 10:07:00

    Bu hayırlı günde rahmetli Esra’nın ruhu için lütfen el-fatiha diyelim arkadaşlar..Hülya’m umarım bana kırılmazsın..Muhteşemler biliyormusun bu kekstralar..)Benim çok hoşuma gittiler..Acaba bunu büyük bir kek olarak yapıp ortasına doldursak jöleyi nasıl olur..))Yinede deneyip görmek Hülya’m..O güzel ellerine sağlık canım benim..Afiyetler olsun..)Sana,ailene ve sevdiklerine hayırlı kandiller diliyorum canım..Kocaman sevgiler ve öpücükler..

    Cevapla

  23. pelincelezzetler
    Mar 19, 2008 @ 10:23:00

    Hülyacım ben uğramayalı döktürmüşsün canım,ellerine sağlık nefis olmuş nefis…Öpüyorum…

    Cevapla

  24. http://hunerlieller.net
    Mar 19, 2008 @ 12:26:00

    GUN VARDIR, BIN YILDAN UZUN GELIR BIZE. BIR YIL VARDIR BIR GUNDEN KISA GELIR BIZE. BIRE BIN YAZILAN BU GECEDE DUA EDELIM RABBIMIZ’EHAYIRLI KANDİLLER….

    Cevapla

  25. serinmavi
    Mar 19, 2008 @ 15:03:00

    Hayırlı kandiller canım….

    Cevapla

  26. Yaren
    Mar 19, 2008 @ 16:54:00

    H�lyacim canim benim kandilin kutlu olsun,t�m g�zel dualarimiz kabul olur insal.Sevgiyle kal canikom,�p�ld�n.

    Cevapla

  27. kizilciksurubu
    Mar 19, 2008 @ 18:05:00

    Kandilin mübarek olsun canim.

    Cevapla

  28. emineninemekleri
    Mar 19, 2008 @ 23:00:00

    yusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller

    Cevapla

  29. Home Theater
    Mar 21, 2008 @ 04:59:00

    Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Theater, I hope you enjoy. The address is http://home-theater-brasil.blogspot.com. A hug.

    Cevapla

kizilciksurubu için bir cevap yazın Cevabı iptal et