KARNIBAHAR KOFTESI

Bizim evde karnıbahar pek sevilir.Bazen yemeği, bazen salatası , kızartması ve hatta köftesi bile yapılır.Mevsimiyken biz de bol bol yiyoruz.Bu şekilde pişmiş karnıbaharı kızım da çok severek yiyor ve gerçekten de çok lezzetli oluyor.Fazla karnıbahar aldığınız zaman bir kısmını da bu şekilde pişirerek değerlendirebilirsiniz.Ben fazladan haşladığım karnıbaharı ezerek poşetlere veya saklama kaplarına koyup istediğim zaman çıkararak köfte olarak pişiriyorum.Neyse gene gevezeliğe dalıp tarifi geciktirdim.İşte tarifimiz:
Malzemeler:

  • 1/2 karnıbahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan rendesi
  • 150 gr. kaşar rendesi
  • 1/2 bardak un
  • kimyon, karabiber, tuz, pul biber
  • galeta unu (yoksa kuru ekmeği rondodan geçirin)

süslemek için:

  • sarımsaklı yoğurt
  • ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

  1. Karnıbaharları az tuzlu suda 10-13dk. kadar haşlayın.
  2. İyice ezip püre haline getirin.
  3. Yumurta, baharatlar, soğan rendesi, kaşar rendesi, un, tuz ekleyip iyice yoğurun.
  4. Karışımı biraz buzdolabında dinlendirin.
  5. Karışımdan iri parçalar alarak elinizle köfte şekli verin.
  6. Galeta ununa bulayın.
  7. Kızgın yağda kızartıp fazla yağını süzün.
  8. Yanında sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis yapın.
  9. Afiyet olsun!

38 Yorum (+add yours?)

  1. ezgi uğurlu
    Mar 04, 2008 @ 11:49:00

    Hülyacım canım ne güzel bir tabak hazırlamışsın öyle.ellerine saglık canım arkadaşım harika görünüyor kocaman sevgiler

    Cevapla

  2. SevgiSeli40
    Mar 04, 2008 @ 12:35:00

    canim cok güzel bir fikir karni baharin köftesi cünkü bizimkiler biraz zor yiyor yemegini ama bu köfte fikri cazip geldi bana eline saglik canim

    Cevapla

  3. Anonymous
    Mar 04, 2008 @ 16:02:00

    Cok sahane bir tarif,süper görünüyor.Ellerine saglik canim.KIZILCIKSURUBU

    Cevapla

  4. Evcilik Lezzetler
    Mar 04, 2008 @ 16:29:00

    Hülya’cım karnıbahar köftesi bizim evin de en banko ziyafetlerinden :)) Ellerine sağlıkSevgiler…

    Cevapla

  5. Aybike Ceylan
    Mar 04, 2008 @ 18:14:00

    Hulya’cigim, Canim arkadasim, ben bunu hic duymamisim da yememisim de, ellerine saglik. Eee gelirsem gene siparislerin artiyor vallhi karismam. Seni cok opuyorum, kendine cok ama cok iyi bak, seni seviyorum, sevgiler.

    Cevapla

  6. Güldenceninmutfagi
    Mar 04, 2008 @ 18:30:00

    CANIM SÜPER GÜZEL OLMUS,ELLERINE SAGLIK TATLIM:)))

    Cevapla

  7. Aybike Ceylan
    Mar 04, 2008 @ 18:30:00

    Canim benim Kurabiyemin logosunu ekledim, insallah siparisler artar artar cogalir, cok opuyorum.

    Cevapla

  8. ikizlerinannesi
    Mar 04, 2008 @ 20:40:00

    hülyacim köfte seklinde hic yapmamistim iyi fikir böylece karnibahar sevmeyen esim belki yer ellerine saglik canim sevgiler

    Cevapla

  9. zerrin - misss
    Mar 04, 2008 @ 21:27:00

    canım hülyammmm,karnıbaharı ben pek sevmem ama bu köfteyi tuttum..🙂 ellerine sağlık.denemek istiyorum.öpüyorum hülyamsıcacık sevgiler.www.misssgibi.com

    Cevapla

  10. zerrin - misss
    Mar 04, 2008 @ 21:27:00

    canım hülyammmm,karnıbaharı ben pek sevmem ama bu köfteyi tuttum..🙂 ellerine sağlık.denemek istiyorum.öpüyorum hülyamsıcacık sevgiler.www.misssgibi.com

    Cevapla

  11. zerrin - misss
    Mar 04, 2008 @ 21:27:00

    canım hülyammmm,karnıbaharı ben pek sevmem ama bu köfteyi tuttum..🙂 ellerine sağlık.denemek istiyorum.öpüyorum hülyamsıcacık sevgiler.www.misssgibi.com

    Cevapla

  12. sevimin sayfasi
    Mar 04, 2008 @ 21:29:00

    karnibahari cok severim bu tarif tam benliksebzeli tüm yemekleri cok severimcok güzel ve degisik bir yemek yapmisin canimellerine saglik

    Cevapla

  13. mutfaktayim
    Mar 04, 2008 @ 21:48:00

    Ellerine sağlık canım ne güzel bir tarif böyle. Mutlaka deneyeceğim.Sevgiler…

    Cevapla

  14. yeşim
    Mar 04, 2008 @ 21:48:00

    canım o site hırsız baktım ki dolu çalmış tarfilerimi aman dedim çaldığı yere kadarneyse lahana hç bi işe yaramadıben kendim az yemeğe ve spora devam artık napalım böylebu arada bu köfteyi tuttum çok iyi olmuşumarım kokmuyodurellerine sağlıksevgiler

    Cevapla

  15. nino
    Mar 04, 2008 @ 21:50:00

    ayy bende buna bayilirim hele sarimsakli yogurtla yanina baskahicbisi olmasin bana yeter bu🙂 ellerine saglik canim

    Cevapla

  16. meleginmarifetleri
    Mar 04, 2008 @ 21:53:00

    Hülyacım bende pek severim karnıbaharı ama evdekiler pek sevmediği için senin kadar çok pişiremiyorum:( ellerine sağlık çok güzel bir yemek olmuş sevgiler canım…

    Cevapla

  17. BETÜL
    Mar 04, 2008 @ 23:04:00

    Sevgili Hülya’cığımKarnabaharı zaten severim, ama bu köfte hali nefis olmalı, bol kalorili ve bol lezzetli.Bu tarifi ilk kez sende görüyorum iyi ki paylaştın cnm, ellerine sağlık sevgiler. Hayırlı geceler diliyorum.

    Cevapla

  18. Sibel'in Tarif Defteri
    Mar 05, 2008 @ 09:24:00

    Hülyacım, benim ikizler kızartmasını severler karnabaharın, ama bu şekliyle çok daha pratik ve kızartmak da daha kolay olur sanırım, mutlaka deneyeceğim, eline sağlık canım, öpüyoruum.

    Cevapla

  19. http://hunerlieller.net
    Mar 05, 2008 @ 12:38:00

    SELAM ADAŞIM..BENDE PIRASA KÖFTE..SENDE KARNIBAHARKÖFTE..OH SEBZELİ KÖFTELER…..ELİNE SAGLIK ARKADAŞIM İLK FIRSATTA KARNIBAHAR KÖFTESİDE YAPACAGIM..MALUM EVDEKİLER YEMEYİNCE BÖLE ÇARELER BULUYORUM:)))BENDE SENİ ARKADAŞ LİSTEME EKLEYECEGİM:))TEŞEKKÜRLER CANIM…SEVGİLERİMLE..

    Cevapla

  20. emineninemekleri
    Mar 05, 2008 @ 12:39:00

    Hülyacim, inan cok degisik bir tarif, denemye deger. Cokta leziz duruyorlar.Ellerine saglik canim.Öpüyorum…………..Emos

    Cevapla

  21. Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler...
    Mar 05, 2008 @ 13:48:00

    Karnı bahardan köfte yapma fikri çok hoşuma gitti ellerine sağlık canım.Sevgiler…

    Cevapla

  22. fatosun mutfagından...
    Mar 05, 2008 @ 14:51:00

    CANIMM İNANKİ HARİKAO LMUŞ..ELLERİNE SAĞLIK..MUTLAKA DENİYCEM..SEVGİLER

    Cevapla

  23. disal
    Mar 05, 2008 @ 15:15:00

    tam tersi bizim evdede hiç yenmez….soğan yiyemediğim için pırasada yiyemiyorum…ama denemelerin çok güzeller….köftesi falan demişsin….yiyenlere tavsiye edeceğim…ellerine sağlık…

    Cevapla

  24. OZAY
    Mar 05, 2008 @ 15:34:00

    Karnıbaharın her çeşidine bayılırım.Ellerne sağlık canım benım..

    Cevapla

  25. ilker'in mutfağı
    Mar 05, 2008 @ 17:49:00

    canım ellerine sağlık.çok severim karnıbaharlı olan herşeyi ve karnıbaharı.harika görünüyor.sevgiler.

    Cevapla

  26. eyvahhyemekyandiocakbatti
    Mar 05, 2008 @ 18:50:00

    hülyaaaaaaaaaa ne güzel olmuş kı bu ellerine sağlık…aaa duymamış oluyum daha yenimi ekliosun beni:)))) öpüyorum seni..sevgilerimle bebişim

    Cevapla

  27. TATLI DİYAR
    Mar 05, 2008 @ 19:15:00

    benden önce 25 lezzet ustası çok hoş şeyler sölemişe ben ne diyeyimmmmmmmmmmher zamanki gibi süpersinnnnnnnnnnellerine sağlık cnmmmmmmmmmmmmmmm

    Cevapla

  28. ebrulitatlar
    Mar 05, 2008 @ 19:50:00

    Hülya’cım bende bazen yemeğin dışında ne yapabilirim diye düşünüyorum karnıbaharı. Çok güzel görünüyor köfteler. Fazla aldığımda bu şekilde deneyebilirim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler…

    Cevapla

  29. Aynur
    Mar 05, 2008 @ 20:08:00

    aaaa dünde ben yapmisdim:) cok guzel oluyoreline saglik sevgilerwww.aynurdantarifler.blogspot.com

    Cevapla

  30. Yaren
    Mar 06, 2008 @ 01:25:00

    Ayyy Hülya demek sen bu güzel köfteyi yaptin ve de götürdün haaa,öyle olsun.Yarin hemencik bu tarifini buzdolapta bekleyen karnabahara uygulucammm.Nefis görünüyor canimm,ellerine salgik,sevgiyle kal,öptüm:)

    Cevapla

  31. Selcen
    Mar 06, 2008 @ 08:59:00

    Canım nefisss…karnıbaharı bende çok severim böyleside nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler…

    Cevapla

  32. sevdamavisi
    Mar 06, 2008 @ 09:29:00

    Hülyacığım,iyiki gördüm bu tarifi biz de çok yiyoruz son zamanlarda ama yenilikte arıyordum çok da lezzetli görünüyor ellerine sağlık. sevgiler

    Cevapla

  33. Damak Tadı
    Mar 06, 2008 @ 13:37:00

    Hülya’m bu ne güzel bir tariftir böyle canım..Bende çok severim karnıbaharı hemen yapmak isterim canım..Ben kızartmadan borcama döküp fırına sürsem daha iyi olacak..))Çok nefis göründüler bana canım..Öğlen yemeği yemedim henüz canım çok çekti desem..)))Siz ne güzel iki kardeş bir arada güzel güzel yemekler yapıp yapıp yersiniz artık Hülya’m..Ellerine sağlık bitanem..))Kocaman öpüyorum sizleri..))Sevgilerle

    Cevapla

  34. http://ballkabak.blogspot.com/
    Mar 06, 2008 @ 18:48:00

    Ne kadar güzel bir fikir,çok değişik olmuş ellerine sağlık

    Cevapla

  35. Ferhanca
    Mar 06, 2008 @ 19:17:00

    Hülyacım yanında havuçla kızartmasıyla daha bir nefis olur..ebnde dal dal kızartırdım ama senin kiler nar gibi olmuş ellerien sağlık bu usulüde öğrenmiş olduk..sevgiler…

    Cevapla

  36. Mor Tosbaa Tasarım
    Eki 29, 2008 @ 20:10:00

    Tam anlamıyla mükemmel. Sizi tebrik ederim. Az önce yaptım tarifinize göre. Eşim ve ben bayıldık. Zaten karnıbaharın her türlü halini severiz. Bu da süper bir alternatif oldu bize. Sağolun..

    Cevapla

  37. Anonymous
    Eki 21, 2009 @ 12:23:57

    ya biraz saçma olcak ama daha yeni yemek yapmaya başladın 1/2 ne kadar oluyor? yarısı falan mı?

    Cevapla

  38. Anonymous
    Mar 22, 2012 @ 15:37:03

    karnabaharın yemeğini hiç sevmeyiz.ama köftesine bayılırız nedense :)) birde ben içine havuç rendeliyorum.böyleside güzel oluyor tavsiye ederim…

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: