PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI -11 VE CIKOLATALI MISIR TOPLARI

Porselen Demlik Etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.Bu haftaki etkinliği sevgili HOBİEVİGARDENYA70 düzenliyor.Ben de etkinliğine katılmak için sıradaki tarifimi onun için yayınlıyorum.Bu fazladan patlattığınız mısırları değerlendirmek için çok güzel bir tarif.Ayrıca da çocuklar bayılarak yiyorlar ve görüntüsü de çok güzel.Tarifi SOFRA’nın Aralık sayısından almıştım.Ellerinde bu sayısı olmayanlar için buraya da yazmak istedim.Evsahibi arkadaşımıza kolaylıklar diliyor ve hemen tarifime geçiyorum.

ÇİKOLATALI MISIR TOPLARI:

Malzemeler:

  • 2 paket sütlü çikolata (80’er gramlık)
  • 25-50 gr. margarin
  • 3 su bardağı patlamış mısır
  • 3 çorba kaşığı renkli şekerleme

Yapılışı:

  1. Sütlü çikolata ve margarini birlikte benmari usulü eritin (Ben mikrodalgada eritiyorum.Hem daha çabuk hem de daha temiz oluyor)
  2. Derin bir kaseye patlamış mısırı ve 2 çorba kaşığı renkli şekerlemeyi koyun.
  3. İçine erimiş çikolatayı ilave edin ve bütün malzemeyi karıştırın.
  4. Diğer tarafta muffin kalıplarının içini küçük kek kalıplarıyla kaplayın.
  5. Kağıtların içine kalan 1 çorba kaşığı kadar renkli şekerlemeyi eşit olarak serpin.
  6. Daha sonra çikolatalı karışımı şekerlemelerin üzerine paylaştırın.
  7. Her bir mısır patlağının ortasına 1 adet çubuk saplayın ve elinizle hafifçe üzerine bastırın.
  8. Derin dondurucuda 1 saat bekletip yağlı kalıplardan çıkarın ve servis yapın.
  9. Afiyet Olsun!

28 Yorum (+add yours?)

  1. ezgi uğurlu
    Oca 22, 2008 @ 11:15:00

    ne güzel görünüyorçok da leziz ellerine saglıksevgiler

    Cevapla

  2. Aybike
    Oca 22, 2008 @ 12:05:00

    Merhabalar…Ben her zaman mısırı fazla patlatırım ve kalır. Bayatlayınca da kimse yemez. Bu tarif tam bana göre. Ellerinize sağlık. Sevgiler, selamlar…

    Cevapla

  3. ikizlerinannesi
    Oca 22, 2008 @ 12:11:00

    selam hülyacimellerine saglik enfes olmuslar sevgiler canim

    Cevapla

  4. sarımutfak
    Oca 22, 2008 @ 14:08:00

    ellerine sağlık çok güzel olmuşlarsevgilerimle

    Cevapla

  5. ebrulitatlar
    Oca 22, 2008 @ 20:53:00

    Hülya’cım çok pratik ve leziz olmuşlar. Ellerine sağlık. Sevgiler, güzel bir hafta dilerim…

    Cevapla

  6. Aybike Ceylan
    Oca 23, 2008 @ 05:21:00

    Canim arkadasim, ellerine saglik. Her zaman yaoiyordunda, son zamanlarda daha da bir guzel yapmaya basladin:)Ellerine saglik, seni opuyorum. Aleyna’nin sinavi nasil gecti?

    Cevapla

  7. kizilciksurubu
    Oca 23, 2008 @ 18:44:00

    Cok harika görünüyor,ellerine saglik

    Cevapla

  8. OZAY
    Oca 23, 2008 @ 22:24:00

    Hulya bu cok ılgınç bır tarıf ustelık cok lezzetlı.Bu aralar Hulyanın her yaptığını yemeye başladımda hade hayırlısı.Optum canım

    Cevapla

  9. BETÜL
    Oca 24, 2008 @ 09:58:00

    cnm, hamarat arkadaşım benim, marsmollow tarifini almaya geldim, sevgilerimi bıraktım, yapınca sana nasıl olduğunu söylerim, kocaman sevgilerimi bıraktım….

    Cevapla

  10. klasiktatlar
    Oca 24, 2008 @ 16:53:00

    Sevgili hocam,blogumu ziyaret ederekbeni sevindirdiniz.Çok teşekkür ediyorum. Mısır toplarınız kendim için özel bir ilgi alanı olduğu için,söz etmeden geçemem.Patlamış mısırınşekerle birleştirilmesi konusunda,çok tencere yakmış biri olarak toplarınızın görünüşü harikulade.Ama,sonunda patlakların şekerlebirleştilmesini bir şekilde başardım.Bir gün blogumda yayınlayacağım.Sağlıcakla kalın, hoşça kalın.

    Cevapla

  11. Yaren
    Oca 24, 2008 @ 17:32:00

    Hülyacim degisik vede lezzetli görünüyor,cocuklarinda sevebilecegi bir tad kesin.Ellerine saglik canim.

    Cevapla

  12. Damak Tadı
    Oca 25, 2008 @ 11:29:00

    Hülya’m,bayıldım ben bu nefis ve kışkırtıcı toplara canım..Almanya’da bu tür mısırlardan çok olur.Birde bunun yanında şekerli mısırlar vardır.Ben her ikisinide çok severdim inan.Sende görünce birden çok mutlu oldum ve elimi uzatıp tepsiyi alasım geldi..Seni bilmemde kızın kesin bayılmıştır bu toplara değil mi?Ellerine sağlık Hülya’cığım,harikasın tatlım..Güzel bir hafta sonu diliyorum canım.Öpücük..

    Cevapla

  13. Evcilik Lezzetler
    Oca 25, 2008 @ 17:00:00

    Buara ben de toptop mamalara takmış durumdayım Hülya’cım, mısırı da patlattım mı biraz bol patlatırım, bu güzel tarifini deneyeceğim :))Sevgiler…

    Cevapla

  14. tarifdunyasi
    Oca 28, 2008 @ 18:46:00

    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 12http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır. Akşamüstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler… ___________________________________________________ SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 28.01.2008 – 03.02.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://tarifdunyasi.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE “PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ”12″ BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM!!! SELAM VE SEVGİLERİMLE…

    Cevapla

  15. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:05:00

    Sevgili Ezgi,Güzel yorumuna çok teşekkürler canım.sevgiler

    Cevapla

  16. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:10:00

    Aybike’cim,Bazen bizim evde de mısır artıyor ve kalınca da yumuşayıp kötü oluyor ama bu şeklide değerlendirilirse uzun süre dayanıyor.Sevgiler canım.

    Cevapla

  17. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:11:00

    Sevgili Ayşe(ikizlerinannesi),Güzel yorumuna çok teşekkürler canım.Sevgiler

    Cevapla

  18. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:13:00

    Sevgili sarımutfak,Çok teşekkürler canım.Sevgiler

    Cevapla

  19. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:14:00

    Ebru’cuğum,Gerçekten çok pratik ve tadı da nefis oluyor.Sevgiler canım

    Cevapla

  20. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:16:00

    Canım Aybike’m,Gittikçe eli alışıyor insanın ve daha düzgün yapmaya başlıyor sanırım.Aleyna’nın sınavı hala belli olmadı ama iyi geçmiş diyor.Sevgiyle öpüyorum canım

    Cevapla

  21. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:18:00

    Sevgili kızılcıkşurubu,Beğendiğine sevindim.Sevgiler

    Cevapla

  22. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:20:00

    Ablacığım,havalar soğuk diye insanın canı tatlı istiyor genellikle.Korkma sen kilo almazsın.Sevgiler

    Cevapla

  23. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:21:00

    Betül’cüğüm,Nasıl olduğunu mutlaka bana yaz.Merakla bekleyeceğim canım.Sevgiler

    Cevapla

  24. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:23:00

    Sevgili klasiktatlar,beni gururlandırdığınız için çok teşekkürler.Güzel yorumunuz günüme güzellik kattı.Bloğunuzu heyecanla takip edeceğim.sevgiyle kalın.

    Cevapla

  25. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:26:00

    Yaren’ciğim,gerçekten de çocuklar çok seviyor.bir lokmada yenebilecek birşey çünkü.Sevgiler canım

    Cevapla

  26. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:27:00

    Gülüm gülüm,Sen uzat elini ben sana istediğin kadar uzatayım buradan canım.Mısır sade bile çok güzel ama böyle değişik şekillerde de çok güzel oluyor gerçekten.Seni çok çok öpüyorum canım.

    Cevapla

  27. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:28:00

    Burcu’cuğum,bu tip şeyler görünüm açısından da çok şık oluyorlar değil mi.sevgiler canım

    Cevapla

  28. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 20:29:00

    Sevgili tarifdünyası,nazik davetine çok teşekkürler.Sana kolay gelsin diyor ve çok sevdiğim bir tarifle katılıyorum.Sevgiler

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: