PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI -10 VE PORTAKALLI ALTINTOPLAR

Arkadaşlar bu ayki Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ev sahipliğini sevgili womentuana.blogcu yapıyormuş. Kendisine kolaylıklar diliyor ve uzun zamandır sırada bekleyen bir tarifimle katılmak istiyorum.Görüntüsüyle aynı trufflara benzeyen ama içinde çikolata veya krema bulunmayan çok güzel ve çok pratik bir tarif.Üstelik oldukça da ekonomik çünkü portakal veya mandalina kabuğundan yapılıyor.Üstelik çoluk çocuk hepsi de tadına bayılıyor.Neyse lafı daha fazla uzatmadan hemen tarife geçeyim:

PORTAKALLI ALTINTOPLAR:

Malzemeler:

  • 5-6 portakalın kabuğu (mandalinayla karışık da olabilir)
  • tozşeker
  • 1 su bardağı kadar ceviziçi
  • 1-1.5 paket Pötibör bisküvi
  • Tarçın
  • Hindistancevizi

Yapılışı:

  • Kabukları 2-3 gün suda bekletip her gün suyunu değiştirin.
  • Yeterince bekleyince kabukları bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su koyup haşlayalım.
  • Ezilecek kıvama gelince kabukları süzüp iyice ezelim veya robottan geçirelim.
  • Bir mutfak tartısı yardımıyla kabukları tartıp ağırlığı kadar tozşeker ekleyelim.(Mesela 300 gr. Kadar kabuk için 300 gr.tozşeker yeterli.Eğer mutfak tartınız yoksa göz kararı yapın.)
  • Şekerle birlikte kabukları yeniden tencereye alıp iyice macun kıvamına gelinceye kadar pişirelim.Altını kapatıp içine aldığı kadar bisküviyi kırarak ekleyelim.Tarçın ve dövülmüş ceviziçi koyalım.Elimizle top top yapıp Hindistan cevizine bulayalım.Soğuk olarak servis yapalım.(Bir gece buzdolabında dinlendirilirse daha güzel olur.)
  • Afiyet Olsun!

26 Yorum (+add yours?)

  1. ezgi uğurlu
    Oca 18, 2008 @ 13:15:00

    nefis görünüyor ve çok da sık olmuş ellerine saglık sevgiler

    Cevapla

  2. Yaren
    Oca 18, 2008 @ 15:12:00

    Ne kadar harika görünüyorlar Hülyacim,ben bu toplari cok seviyorum ama insal. bende bir gün yapcam:)Ellerine saglik hayti,,afiyetler olsun,iyi hafta sonlari.

    Cevapla

  3. womentuana.blogcu.com
    Oca 18, 2008 @ 15:54:00

    merhaba canım. etkinliğe katılımın için çok teşekkür ederim. çok güzel bir tarif. ellerine sğlık. sayfama ekledim. hayırlı cumalar diliyorum. sevgiler.

    Cevapla

  4. HULYA
    Oca 18, 2008 @ 20:46:00

    Sevgili Ezgi,güzel yorumun için çok teşekkürler canım.

    Cevapla

  5. HULYA
    Oca 18, 2008 @ 20:47:00

    Yaren’ciğim,şimdi tam mevsimi en kısa zamanda dene bence.Sevgiler

    Cevapla

  6. HULYA
    Oca 18, 2008 @ 20:48:00

    Sevgili women-tuana,tarifimi gördüm.Hemen eklediğin için çok teşekkürler canım.Sevgiler

    Cevapla

  7. disal
    Oca 18, 2008 @ 23:47:00

    hülyacım harikasın….hiç aklıma gelmezdi portakal kabuğunu bu şekilde değerlendirmek….ellerine sağlık…mevsimi hala varken bol bol yapmak lazım….öpüyorum canım…..

    Cevapla

  8. yemekgüncesi
    Oca 19, 2008 @ 00:15:00

    mmmm ne kadarda şık ve nefşs görünüyor topların canım ellerine sağlıkkk çok değişik bir tarif çokta zahmetlii valla emeğine sağlıkk

    Cevapla

  9. sevdamavisi
    Oca 20, 2008 @ 14:16:00

    Hülyacığım,etkinlik falan derken döktürmüşsün ellerine sağlık. toplar nefis görünüyor. sevgiler..

    Cevapla

  10. balgibi25
    Oca 20, 2008 @ 16:42:00

    selammm..canım ellerine sağlık çok lezzetli ve şık görünüyorlar..iyi pazarlar

    Cevapla

  11. Almula
    Oca 21, 2008 @ 12:08:00

    Gelecek tarifimiz bölümünde görüp merakla bekliyordum nihayet verdin tarifi:) çok kolay ve eminim güzel bir tat deneyeceğim sevgiler canım.Ben yinede görüşmek üzere diyorum herşeye rağmen:)

    Cevapla

  12. sennur
    Oca 21, 2008 @ 17:42:00

    Sevgili Hülya, Harika bir tarif, İlk fırsatta denenecek, ellerine sağlık, afiyet olsunSevgiyle kal, haftan güzel geçsin

    Cevapla

  13. meleginmarifetleri
    Oca 21, 2008 @ 23:54:00

    Hülyacım süper olmuş bu taplar ellerine sağlık öpüyorum bayyy

    Cevapla

  14. nino
    Oca 22, 2008 @ 01:39:00

    ellerine saglik

    Cevapla

  15. OZAY
    Oca 23, 2008 @ 22:22:00

    Canım cok guzel lezzetler bunlar ellerine sağlık.Optum..

    Cevapla

  16. tarifdunyasi
    Oca 29, 2008 @ 13:35:00

    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 12http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır. Akşamüstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler… ___________________________________________________ SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 28.01.2008 – 03.02.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://tarifdunyasi.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE “PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ”12″ BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM!!! SELAM VE SEVGİLERİMLE…

    Cevapla

  17. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 19:22:00

    Disal’ciğim,Portakal yiyince kabuğunu atmayıp buzdolabında biriktirmek lazım artık.Sevgiler

    Cevapla

  18. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 19:25:00

    Sevgili Yemekgüncesi,Aslında portakal kabukları piştikten sonra yapması çok kolay ve oldukça da zevkli.Sevgiler

    Cevapla

  19. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 19:31:00

    Sevgili Sevda’cığım,Senin döktürdüklerinin yanında bunlar çocuk oyuncağı .Kurbağalı kurabiyelerine bayılıyorum her girdiğimde siteye uzun uzun bakıyorum.Sevgiler

    Cevapla

  20. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 19:47:00

    Sevgili Fatoş (Balgibi),Güzel yorumuna çok teşekkürler canım.Sevgiler

    Cevapla

  21. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 19:49:00

    Almula’cığım,Bir türlü sıra gelmemişti buna.En sonunda yayınlayabildim canım.Sevgiler

    Cevapla

  22. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 19:52:00

    Şennur’cuğum,Çok teşekkürler canım.Deneyince bana sonuçları yaz bakalım beğenecek misin.Sevgiler

    Cevapla

  23. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 19:56:00

    Sevgili Melek,Beğendiğine sevindim canım.Sevgiler

    Cevapla

  24. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 19:57:00

    Sağol Nino’cuğum.Sevgiler

    Cevapla

  25. HULYA
    Oca 29, 2008 @ 19:59:00

    Ablacığım,Böyle pratik ve güzel görünüşlü şeyleri çok seviyoruz ailece.Sevgiler canım

    Cevapla

  26. Endüstriyel Mutfak
    Haz 27, 2012 @ 16:31:12

    Çok güzel bir şey ortaya çıkmış, ellerinize sağlık, başarınızın devamanı dilerim…

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: