FIRINDA PALASKA BALIGI

Haftasonları genelde daha hafif ve az uğraştıran tarifleri tercih ediyorum.Birkaç gündür de hasta olduğum için eşim balık alıp getirince pek sevindim. Ama balığın adını daha önce hiç duymamıştım.Kızartma yapmayı doktor yasakladığı için fırında pişirmeye karar verdim.Eşim zaten temizletip getirmişti.Nasıl yaptığıma gelince işte böyle:
Malzemeler:

  • 1-1.5 kg palaska balığı
  • mısır unu
  • tuz,karabiber,köri(curry)
  • sıvıyağ
  • 1 adet dilimlenmiş limon
  • 1 adet halka doğranmış soğan
  • defne yaprakları

Yapılışı:

  • İlk olarak balıkları hafif tuzlanmış, karabiber, köri baharatlarıyla harmanlanmış mısır ununa buladım.
  • Sonra az miktarda sıvıyağ dökülmüş fırın tepsisine balıkları dizdim.
  • Aralara defne yaprakları ve limon dilimleri yerleştirdim.
  • Halka kesilmiş 1 adet soğanı da balıkların alt kısmına serpeledim.
  • 170 derece fırında balıkların üzerindeki mısır unları kızarıncaya kadar pişirdim.
  • Sonra sıcak sıcak yanında mevsim salatasıyla servis yaptım.
  • Afiyet olsun.
Posted by Picasa

22 Yorum (+add yours?)

  1. yemegimle
    Ara 15, 2007 @ 22:23:00

    Canim öncelikle gecmis olsun umari tez zamanda iyilesirsin,baliga gelince bende duymadim adini ama görüntüsü bir hayli lezzetli geldi bana canim ellerine saglik sevgiler…not:cok cabuk iyiles!!!!

    Cevapla

  2. Yaren
    Ara 16, 2007 @ 16:09:00

    Cok nefis görünüyor baliklar,bir böyle salata olunca degme keyfine.Ellerine saglik canim,iyi pazarlar.

    Cevapla

  3. OZAY
    Ara 16, 2007 @ 16:35:00

    Canım kardeşim bu ne lezzet ellerine sağlık optum..

    Cevapla

  4. Damak Tadı
    Ara 16, 2007 @ 20:34:00

    Hülya’cığım çok geçmiş olssun canım.Umarım iyileşmişsindir.Kendine çok dikkat et tatlım tam grip hacası.Palaska balığını Zargan’a benzettim en.Bu adı daha önce hiç duymamıştım,çok değişik geldi bana.Bizde devamlı fırında pişiriyoruz canım,çok da nefis oluyor.Arada da tavasını yapıyoruz..))Afiyetler olsun sizlere tatlım.Kocaman öpüyorum ve güzel bir hafta diliyorum.Sevgiler

    Cevapla

  5. nino
    Ara 16, 2007 @ 21:40:00

    blog mansetten geldim ben seni yerim :DDDDellerine saglik nefis olmus

    Cevapla

  6. meleginmarifetleri
    Ara 16, 2007 @ 22:43:00

    Hülyaaa bak bende ilk defa duydum bu balığı zaten pek bir balık bilgim yoktur bir tek hamsiyi ayırt edebilirim ama güzel bir balık olmuş gibi ellerine sağlık hoşçakal

    Cevapla

  7. baharhabercisiyim
    Ara 17, 2007 @ 00:09:00

    Selam canim,Etkinlige katiliminla vermis destekten dolayi cok mutlu oldum, cok tesekkür ederim.Kurban bayramini ve ardindan gelen yeni yilini en icten dileklerimle kutluyorum, mutluluklar diliyorum…mmm harika bir lezzet daha hazirlamissin, ellerine saglik…

    Cevapla

  8. daimamutfak
    Ara 17, 2007 @ 09:44:00

    Ellerinize sa�l�k..ve ge�mi� olsun .Sevgiler..

    Cevapla

  9. SevgiSeli40
    Ara 17, 2007 @ 11:17:00

    merhaba bu baligi ilk defa duydum umarim lezzetli bir baliktir görüntüsü cok güzel görünüyor eline saglik sevgiler

    Cevapla

  10. Almula
    Ara 18, 2007 @ 10:10:00

    Hımmmm balığa bayılırım hemde hepsine:) ellerine sağlık afiyet olsun arkadaşım.Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım daha nice güzel bayramlara canım sevgiler…

    Cevapla

  11. Tabakta Lezzetler...
    Ara 18, 2007 @ 12:58:00

    İyi ve her şeyin istediğinden de daha güzel olacağı harika bir bayram diliyorum.Sevgiler…

    Cevapla

  12. HULYA
    Ara 18, 2007 @ 21:22:00

    Sevgili Seval’ciğim,Ben de ilk kez duymuştum bu balığı eşim getirince ama gerçekten çok lezzetli oldu.Sevgiler canım

    Cevapla

  13. HULYA
    Ara 18, 2007 @ 21:24:00

    Sevgili Yaren,Balığın yanına salata çok yakışıyor gerçekten aslında ben patates kızartamsını da tercih ederdim ama yasak ne yazıkki.Sevgiler

    Cevapla

  14. HULYA
    Ara 18, 2007 @ 21:25:00

    Ablacığım,Senden öğrendiğim gibi fırında yapıyorum artık balıkları kızarmış gibi oluyor lezzeti hem.Sevgiler

    Cevapla

  15. HULYA
    Ara 18, 2007 @ 21:27:00

    Canım Gülüm,Benziyor hakikatten.Sen söyleyince farkettim.Biraz daha iyi oldum ama öksürük nöbetlerim geçmedi daha.Seni çok çok öpüyorum.Sevgiler

    Cevapla

  16. HULYA
    Ara 18, 2007 @ 21:28:00

    Sevgili nino,Hoşgeldin sefalar getirdin.Hemen bir tabak sana da gönderiyorum.Yine gel bunu saymam bak.Sevgiler

    Cevapla

  17. HULYA
    Ara 18, 2007 @ 21:29:00

    Sevgili Melek,Ben de pek iyi tanımıyorum balıkları.En çok hamsi sevrim bir de sardalya bu yüzden onları biliyordum bir tek.Bir balık cinsi daha öğrenmiş oldum.sevgiler

    Cevapla

  18. HULYA
    Ara 18, 2007 @ 21:30:00

    Sevgili baharhabercisi,Güzel yorumun için çok teşekkürler.Yine beklerim.Sevgiler

    Cevapla

  19. HULYA
    Ara 18, 2007 @ 21:30:00

    Sevgili Neriman,Uzun zamandır gelmiyordun seni özlemiştim.Teşekkürler.Sevgiler

    Cevapla

  20. HULYA
    Ara 18, 2007 @ 21:32:00

    Sevgili Sevgiseli,Gerçekten lezzetliydi.Tavsiye edebilirim.Sevgiler

    Cevapla

  21. HULYA
    Ara 18, 2007 @ 21:32:00

    Almula’cığım,Hastalık filan derken görüşemedik bu hafta.İnşallah bayramdan sonra görüşebiliriz.Sevgiler

    Cevapla

  22. HULYA
    Ara 18, 2007 @ 21:33:00

    Sevgili Perihan,Ben de sizin bayramınızı kutluyor neşe içinde bir bayram geçirmenizi diliyorum.Sevgiler

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: