IFTAR MENUSU:1

Sizlere fikir olması açısından iftar menülerimi paylaşmak istiyorum.İnşallah beğenirsiniz ve sizler için güzel seçenekler oluşturur.İlk menümüz:

    Tarhana Çorbası

    Kabaklı Böğrülce Salatası

    Şeftali Kebabı

    Vişneli Yoğurtlu Dondurma



    TARHANA ÇORBASI:
    Yapımı çok kolay bu yüzden yapılışını yayınlamaya gerek duymuyorum.Yine de isteyen olursa yayınlarım.


    KABAKLI BÖĞRÜLCE SALATASI:
    Malzemeler:

    • 1 kg.Taze böğrülce
    • 1 kg. taze sakız kabağı
    • sarımsak
    • limon-sirke karışımı
    • Tuz,karabiber

    Yapılışı:

    ŞEFTALİ KEBABI:

    Kıbrıs’a özgü bir lezzet olan şeftali kebabının tarifini buradan bulabilirsiniz.

    VİŞNELİ YOĞURTLU DONDURMA

    Malzemeler:

    • 1,5 kg yoğurt
    • 1 limon suyu ve kabuğu
    • 1 p. vanilya
    • 1 kase dondurulmuş vişne
    • 1 su b. tozşeker

    HAZIRLANIŞI:

    • Yoğurdu bir kaseye alın.
    • Üzerine limonun suyunu ve kabuğunun rendesini ekleyin.
    • Şekeri ve vanilyayı ekleyin
    • Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri parçalayıcıda püre yapıp ekleyin.
    • Hepsini karıştırıp derindondurucuya koyacağınız bir kaba alın.
    • İyice donana kadar bekletin.
    • Servis yaparken istediğiniz şekilde süsleyin

    AFIYET OLSUN

    16 Yorum (+add yours?)

    1. yemegim
      Eyl 22, 2007 @ 20:59:00

      Hülya’cim iftarda bendede Tarhana corbasi vardi:),menü nefis görünüyor canim ellerine saglik aksama dek insan sasiriyor ne pisireyim diye ama mutfaga girince masada tabak konacak yer kalmiyor,sevgiler…

      Cevapla

    2. SelServis
      Eyl 22, 2007 @ 22:18:00

      Ellerine sağlık Hülya’cığım şeftali kebabı çok ilginç geldi . Şimdi baktımda Kıbrısa özgü bir yemekmiş. Koyun gömleği ayrıca satılan birşeymi?

      Cevapla

    3. Almula
      Eyl 24, 2007 @ 00:18:00

      Ellerine sağlık Hülya’cığım çok güzel bir menu. şeftali kebabı da çok değişik sevgilerimle canım…

      Cevapla

    4. Evcilik Lezzetler
      Eyl 24, 2007 @ 09:12:00

      Hülya vişneli yoğurtlu dondurmanı gözüme kestirdim gidiyorum ellerine sağlık hepsi nefis görünüyorSevgiler…

      Cevapla

    5. OZAY
      Eyl 24, 2007 @ 10:24:00

      Hulyacığım ellerine sağlık şeftali kebabı olsada yesek .optum canım

      Cevapla

    6. Safran
      Eyl 24, 2007 @ 12:12:00

      Hülyacığım bu kez sana mesaj yazmayı başaracağım galiba, açar açmaz hep sayfa donuyor, arkadaşıma bişey yazmayı özledim, örneğin cuma günü sende görünce eve gidip güllaç hazırladım, bu arada eline sağlık, bugün ise amacım şu güzel yoğurtlu dondurmanı tatmak, çok güzeldir eminim, sen yaparsın da nasıl olur başka, çok çok öpüyorum seni🙂

      Cevapla

    7. ebrulitatlar
      Eyl 24, 2007 @ 14:23:00

      Hülya’cım ellerine sağlık. Hepsi nefis. Şeftali kebabınıda ilk defa duydum. Görüntüsü çok güzel. Sevgiler, iyi ramazanlar…

      Cevapla

    8. damak tadı
      Eyl 25, 2007 @ 13:41:00

      Hülya’cığım,Hepsi çok güzelde benim aklım şeftali kebabında kaldı..))Özay istediğine göre vardır bir bilidği..))Ellerine sağlık canım benim.Kocaman öpüyorum seni tatlı Hülyam..

      Cevapla

    9. HULYA
      Eyl 25, 2007 @ 14:50:00

      Sevgili Seval’ciğim,Ramazan bereketi sofra doluyor.Bir de insan aç olunca hiç doymayacağım sanıyor herhalde ne pişireceğini şaşırıyor.Sevgiler

      Cevapla

    10. HULYA
      Eyl 25, 2007 @ 14:51:00

      Selda’cığım,Bizde terp derler ona ama Türkiye’de pek bilmiyorlar.Kasaptan isteyince verirler.Kurban bayramında bol bol toplayıp derin dondurucuda saklıyorum ben.Çok lezzetli oluyor.Sevgiler

      Cevapla

    11. HULYA
      Eyl 25, 2007 @ 14:53:00

      Almula’cığım,Kıbrısa özgü birşey ama burda da malzemesi var çok canımız isteyince yapıyoruz.Mangalda pişince tadına ve kokusuna doyum olmuyor.Ama mikrodalganın grill kısmında da yapıyorum ben.Sevgiler

      Cevapla

    12. HULYA
      Eyl 25, 2007 @ 14:54:00

      Burcu’cuğum,O dondurma tarifini her türlü meyvayla deneyebilirsin.Ben kayısılı, elmalı, şeftalili ve hatta karpuzlu bile denedim.Hepsi de nefis oldu.Sevgiler

      Cevapla

    13. HULYA
      Eyl 25, 2007 @ 14:55:00

      Ablacığım,Ah nasıl canım istedi şimdi bu resime tekrar bakınca.Sevgiler

      Cevapla

    14. HULYA
      Eyl 25, 2007 @ 14:57:00

      Safran’cığım,Ben de seni merak edip duruyordum valla.Güzel yorumunu görünce çok sevindim.Dondurmayı mutlaka denemeni tavsiye ederim.Çok hafif ve çok lezzetli oluyor.sık sık gel.Özletme kendini.Sevgiler

      Cevapla

    15. HULYA
      Eyl 25, 2007 @ 14:58:00

      Ebru’cuğum,Görüntüsü kadar tadı da çok güzel oluyor.Sana da hayırlı ramazanlar.Sevgiler

      Cevapla

    16. HULYA
      Eyl 25, 2007 @ 15:41:00

      Canım Gülüm,Şeftali kebabı oldukça lezzetli bir kebap çeşidi.Annem bize özel sipariş olarak yapar.Yapımı biraz zahmetlidir.Dolma gibi sarılır şeftaliler sonra mangalda pişirilir.Kıbrıs pidesi ve maydanozlu soğanlı sumaklı salatayla servis yapılır.Ablam da ben de pek severiz.İnşallah bir gün senin için de yaparız.Seni o tatlı yanaklarından öpüyorum.Sevgiyle kal

      Cevapla

    Bir Cevap Yazın

    Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

    WordPress.com Logosu

    WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Twitter resmi

    Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Facebook fotoğrafı

    Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Google+ fotoğrafı

    Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Connecting to %s

    %d blogcu bunu beğendi: