RATATOUILLE(ratatuy)!!!


Merhaba Dostlarım.İlk olarak Mubarek Berat Kandilinizi kutlar, dualarınızı beklerim.
Uzun zamandır yazamadım çünkü binbir emek vererek tek tek çektiğim resimler ve tariflerimi eşim laptopumu formatlarken yanlışlıkla silmiş ben de çok üzüldüm ve bir süre giremedim nete.Ama onları daha sonra tek resimle de olsa yayınlamak istiyorum.Bu aralar oldukça yoğun geçiyor.Ama yine de kızımla vakit bulup bu sevimli filmi izleyebildik.Aşağıda filmin bir önizlemesini bulacaksınız.Ben çok sevdim ve o günden beri bu yemeğin tadını merak edip durdum.en sonunda şöyle bir araştırıp biraz da kendimden birşeyler katarak bu yemeği yapıp sizler için elimden geldiğince resimledim.Tadını biz çok sevdik.Çok lezzetli bir sebze yemeği.En kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim.Özelllikle çocuğunuz sebze yemiyorsa bu filmi izledikten sonra bu yemeği mutlaka merak edip deneyecektir.
Şimdi geleleim tarifimize:
Malzemeler:

  • 4-5 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4-5 adet iri domates
  • 4 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet yeşil biber(kırmızı biber de olur)
  • margarin ve zeytinyağı
  • birkaç dal fesleğen
  • yarım demet maydanoz
  • biraz kekik, pulbiber,karabiber, köri(curry) tuz

Yapılışı:

  • İlk olarak malzemelerimizi hazırlayalım.Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye bölelim ve ince dilimler halinde doğrayalım.
  • Kabakları da soyup onları da ince doğrayalım.İkisini de ayrı ayrı süzgeçlere koyup üzerlerine tuz ilavre edelim ve yaklaşık yarım saat bekletelim.
  • Bu arada çekirdeklerini çıkardığımız biberleri ince şeritler halinde doğrayalım.
  • Domatesleri küçük küçük doğrayalım.Sarımsakları da doğrayıp ince ince keselim.
  • Soğanları yemeklik doğrayalım.
  • İki yemek kaşığı yağı büyük bir tavada ısıtıp soğanları sote edelim ve ayrı bir yere alalım.
  • İki yemek kaşığı yağ daha ilave edelim ve patlıcanları soteleyelim.
  • Ayrı büyük bir tencereye patlıcanları koyup üzerine soğanların bir kısmını koyalım.
  • Aynı şekilde kabakları da soteleyip patlıcanların üzerine koyalım.en iğüste yine soğan koyalım.
  • Sıra biberlere geldi.Bir yemek kaşığı yağla biberleri de soteledikten sonra aynı işlemi yapalım.Üste yine soğan konacak.
  • Bir yemek kaşığı yağla domates, sarımsak ve fesleğenleri soteleyelim.15 dakika kadar pişirelim.
  • Aynı tencereye ekleyelim.En üste kalan soğanları, maydanozu,kekiği ve tuzla karabiberi ekleyelim.Bir saaat kadar aradad hafifçe karıştırarak kısık ateşte pişirelim.Diğer baharatları da ekleyip karıştırarak 30 dakika kadar daha pişirin.
  • Yanında etli bir yemek çok yakışır.Ben tavuk pirzola ve pilavla servis yaptım.
  • Afiyet olsun!

9 Yorum (+add yours?)

  1. Aybike Ceylan
    Ağu 27, 2007 @ 23:07:00

    Canim Hulya’cigim,Ellerine saglik, gercekten hafif ve kolay denemeleiyim. Senin tariflerini ozlemisim bu kadar bekletme arkadasim.Cok opuyorum seni ve Aleyna’yi.Kandilinide kutluyorum, Allahim dualarimizi kabul etsin.

    Cevapla

  2. Almula
    Ağu 28, 2007 @ 14:07:00

    Canım nihayet her gün bakıyorum yoksun, resimlere çok üzüldüm ya neler kaçırdık kimbilir. Bu tarifde mükemmel film açılmadı bir sorun var galiba ama yemek nefis görünüyor ellerine sağlık görüşmek üzere canım sevgiler…

    Cevapla

  3. Evcilik Lezzetler
    Ağu 29, 2007 @ 08:53:00

    Bu aşı fareyi iyiden iyiye merak ettim ben de. Ne de güzel tarifleri varmış :))Ellerine sağlıkSevgiler…

    Cevapla

  4. yemegim
    Ağu 30, 2007 @ 09:44:00

    Hülya’cim ellerine saglik degisik ve nefis bir yemek olmus benim cocuklarda sebze yemiyorlar cok ugrasmama ragmen ama bu yemegide deneyecegim mutlaka canim sevgiler…

    Cevapla

  5. Nükhet
    Eyl 02, 2007 @ 18:44:00

    Hülyacım, ellerine sağlık canım, lezzetli görünüyor, deneyeceğim. Sevgiler…

    Cevapla

  6. esra(büyüleyenmutfak)
    Eyl 05, 2007 @ 21:45:00

    merhaba ;hülyacım ortalarda yok diyorumnasılsın neler yapıyorsunpcnin başıan gelenlere üzüldüm ama sen nefis yemekelerine ara vermeellerine sağlık canım çok öptüm

    Cevapla

  7. damak tadı
    Eyl 06, 2007 @ 14:00:00

    Hülyam,Hülyam..Ellerine sağlık canım.Hem çok hafif hem de çok değişik ve nefis bir lezzet olmuş.Tma da benim sevdiğim sebzelerle yapılmışken hemen denemek istiyorum canım.))Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum.Ablan henüz dönmedimi?

    Cevapla

  8. damak tadı
    Eyl 12, 2007 @ 13:54:00

    Hülyam,Hayırlı,bereketli,huzurlu ve bol rızıklı ramazanlar diliyorum.Görünmüyorsun artık,umarım herşey yolundadır tatlım?Sevgiyle kal..Kocaman öpücükler

    Cevapla

  9. damak tadı
    Eyl 17, 2007 @ 13:43:00

    Hülya’cığım,Vakit buldukça sayfanı güncellemeye çalış cnım.Zira seni çok özlüyoruz bilesin!Lütfen sıkma o güzel canını bitanem.Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum.

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: