ANANAS VE BOGURTLENLI YOGURTLU CHEESECAKE

Bu cheesecake’i Aybike için yapmıştım.Bütün cheesecake tariflerimin bir karışımı oldu.Ortaya çıkan sonucu herkes beğendi.Özel olması için de kalpli kelepçeli kalıbımı kullandım.Nasıl yaptığımı merak eden varsa şöyle buyursun:
Malzemeler:

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2/3 su bardağı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı margarin veya sıvıyağ
  • 1 su bardağı tatlı lor peyniri
  • 1 kg yoğurt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

sosu için:

  • 150-200 gr. dondurulmuş böğürtlen
  • 8 dilim konserve ananas
  • 1 paket tart jölesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

  • İlk olarak yulaf ezmesini, tozşeker ve margarinle iyice karıştırın.Yağ az gelirse biraz sıvıyağ ilave edin.
  • 22-23 cm. çapındaki kelepçeli kalıbı hafifçe yağlayarak karışımı içine bastırarak yayın.
  • Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 10-13 dk.kadar pişirerek soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir yerde yumurtaları şekerle çırpalım.
  • İçine yoğurt, lor peyniri ve vanilyayı da ilave edip tekrar çırpalım.
  • Bu peynirli karışımı kalıba boşaltıp yeniden 150 derecede üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Üzerine ananasları dizelim.
  • Sosunu hazırlamak için tart jölesini üzerinde belirtilen miktarda suyla ve şekerle karıştırıp pişirelim.
  • Kaynamasına yakın içine böğürtlenleri ekleyelim.Karıştıra karıştıra pişirelim.
  • Bir kenarda soğuması için bırakalım.
  • Soğuyunca pastamızın üzerine döküp iyice yayalım.
  • Buzdolabının dondurucu kısmında bir gece bekletip sonra aşağıya alalım.
  • Soğuk servis yapalım.
  • Afiyet olsun!


11 Yorum (+add yours?)

  1. butterfly
    Haz 08, 2007 @ 23:49:00

    Hülyacım cheesecake’in ne güzel olmuş kalp kalıpta, içine sevgini katarak yaptığını göstermiş:). Hele de o dilim resmine bayıldım; ananas ve böğürtlenlerin renk uyumu mükemmel..Sevgilerim ve öpücüklerimle:)..aslı

    Cevapla

  2. OZAY
    Haz 09, 2007 @ 11:59:00

    Hulyacığım ellerine sağlık hemen arabaya atlayıp geliyorumcanım.guzel bır hafta sonu..

    Cevapla

  3. yemegim
    Haz 09, 2007 @ 22:57:00

    Hülya’cim ellerine saglik Aybike bayilmistir eminim görüntüsü bile yetiyor cünkü,sevgiler canim iyi pazarlar…

    Cevapla

  4. ebrulitatlar
    Haz 11, 2007 @ 08:23:00

    Hülya’cım bu ne kadar güzel görüntü böyle, renklere bayıldım, ellerine sağlık, nefis olmuş, sevgiler, selamlar..

    Cevapla

  5. HULYA
    Haz 11, 2007 @ 12:15:00

    Sevgili Aslı’cığım,güzel yorumuna çok teşekkürler.İlk önce sırf ananas ve tart jölesi kullanmayı düşündüm ama renk uyumunu beğenmeyince biraz renk versin diye böğürtlen kattım.Beğendiğine sevindim.Sevgiler

    Cevapla

  6. HULYA
    Haz 11, 2007 @ 12:16:00

    Ablacığım,gelsen de sadece bakıp gidiyorsun pek bir şey eymiyorsun.Keşke senin iraden bende olsaydı ama ben gördüm mü dayanamayıp yiyorum.Sevgiler

    Cevapla

  7. HULYA
    Haz 11, 2007 @ 12:17:00

    Seval’ciğim,Onun için yaptığım için çok sevindi.Tadını da beğendiğini söyledi.Ben de çok mutlu oldum tabii.Sevgiler

    Cevapla

  8. HULYA
    Haz 11, 2007 @ 12:18:00

    Ebru’cuğum,Renk uyumu olsun diye çok uğraştım ama sonra ben de çıkan sonucu beğendim.Senin de beğendiğine sevindim.Sevgiler

    Cevapla

  9. külkedisi
    Haz 12, 2007 @ 19:07:00

    Valla bu kekin tadına baktım çok güzeldi, heleki aç karnına süper gitti, ellerine sağlık canikom..

    Cevapla

  10. HULYA
    Haz 13, 2007 @ 07:44:00

    Aydan’cığım,Beğendiğine sevindim.Ben de tatlıları aç karnına yemeyi çok severim.Tok karnına o kadar iyi olmuyor.Sevgiler

    Cevapla

  11. Anonymous
    Mar 13, 2008 @ 21:18:00

    Arkadaşlar birde bunun ünlü pastacılarda yapılanları pişmeden oluyormuş sanırım onun tarifini bilen var mı acaba?

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: