KEDIDILINDEN TIRAMISU

Doğum günümde eşim pasta almayı unutursa gelen arkadaşlarıma ağırlayacak bir pastam olsun diye bir tatlı yapayım bari dedim. Sonra Metro’dan aldığımız kedi dili bisküvileri değerlendirmek istedim ve onun üzerinde yazan tarifi uyguladım.İlk kez denemem rağmen çok güzel oldu.İşte tarifi:
Malzemeler:

  • 1 paket kedidili bisküvi( 24 adet)
  • 1 bardak sıcak su
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı neskahve
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Kreması için:

  • 2 çorba kaşığı un
  • 500 ml.süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1.5 çay bardağı toz şker
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • üzerine serpmek için kakao

Yapılışı:

  • İlk olarak sıcak suyla neskahve, süt, şeker karıştırılıp bir tepsiye dizilen kedi Dili bisküvilerin üzerine dökülür.
  • Daha sonra kremayı hazırlamak için un,süt, yumurta sarıları ve toz şeker karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
  • Biraz ılınınca labne peyniri ve vanilya da içine eklenerek mikserde çırpılır.
  • Kedi dillerinin üzerine dökülür.Kakao serpilir.
  • Buzdolabında en az 45 dakika bekletilerek servise hazır olur.
  • Afiyet olsun!

Not:Bu tatlı bir gün buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur!

22 Yorum (+add yours?)

  1. Nükhet
    May 24, 2007 @ 20:08:00

    İyi ki doğdun Hülyaaa, mutlu yıllaaar saaanaaa:)) Sağlık dolu bir yaşam dilerim. Tiramisuya bayılırım. Sevgiler…

    Cevapla

  2. Almula
    May 24, 2007 @ 21:33:00

    Canım Hoşgeldin Bilgisayarını güle güle kullan, nice güzel yıllara….Kedidilini bende bim de görüp almıştım ama tekrar bulamadım demek metro da var çok güzel ellerine sağlık canım sevgilerimle…

    Cevapla

  3. ebrulitatlar
    May 24, 2007 @ 21:56:00

    Hülya’cım çok güzel görünüyor tiramusun ellerine sağlık, tekrar mutlu yıllar diliyorum, sevgiler..

    Cevapla

  4. Aybike Ceylan
    May 24, 2007 @ 23:50:00

    Ellerine saglik canim arkadasim, cok guzel olmusa benziyor pastan. Ne sanslisin cifter cifter pastalar. Ellerine saglik.

    Cevapla

  5. HULYA
    May 25, 2007 @ 08:00:00

    Sevgili Nükhet,İyi dileklerin için çok teşekkürler.Ben de çok severim ama labneleri hep “cheesecake”lere kullandığım için yapmamıştım uzun zaman.Sevgiler

    Cevapla

  6. HULYA
    May 25, 2007 @ 08:02:00

    Almula’cığım,sana da hem geçmiş olsun hem de hoşgeldin.Kipa da da görmüş ablam talep oldukça satan yerler çoğalıyor demek ki.Sevgiler canım

    Cevapla

  7. HULYA
    May 25, 2007 @ 08:03:00

    Ebru’cuğum,çok teşekkürler canım.Sevgilerimi yolluyorum

    Cevapla

  8. HULYA
    May 25, 2007 @ 08:04:00

    Aybike’ciğim,Ne de olsa ikizler burcuyum.Hep çift kısmetli burç derler demekki böyle çift pasta oluyor bu yüzden:-))Sevgiler öptüm canım

    Cevapla

  9. yemegim
    May 25, 2007 @ 10:00:00

    Hülyacim seninde ellerine saglik tiramisun nefis görünüyor canim bu sicak günlerde gercekten güzel bir serinlik hemde misafirler icin degisik bir alternatif ama ben sadece esim icin yapiyorum :))o cok sever hemde onu mutlu etmenin kücük bir yolu ;)sevgiler Hayirli Cumalar…

    Cevapla

  10. OZAY
    May 25, 2007 @ 11:20:00

    Canım gelir gelmez dokturmüşün.Ellerıne sağlıkcanım .Güzel bır hafta sonu dılıyorum.Öptum..

    Cevapla

  11. aslı
    May 25, 2007 @ 19:07:00

    Hulay’cım harikaydı gerçektende iyiki hemen yayınladın tarifi tadı damağımda kalmıştı hemen yapayım bende canım ….sevgiler….

    Cevapla

  12. SelServis
    May 27, 2007 @ 10:54:00

    Hülyacım geçmiş doğum günün kutlu olsun. Nice mutlu yıllar dilerim. Yeni notebook’unuda güle güle kullan. Tiramusunda çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler..

    Cevapla

  13. damak tadı
    May 28, 2007 @ 11:14:00

    Hülyam,Hülyam..Resimlerden de görüldüğü üzre muhteşem bir tatlı olmuş.Aslı ve Özay belliki tadına bakmışlar ve halen unutamamışlar..))Ellerine sağlık güzel gönüllü arkadaşım,ellerine sağlık..Sevgiyle kucaklayıp öpüyorum seni ve güzel bir hafta diliyorum.Gül

    Cevapla

  14. daimamutfak
    May 31, 2007 @ 12:37:00

    Sevgili hülya ben böyle hamurları daha çok seviyorum.Altarnatifli..Sevgiler..neriman

    Cevapla

  15. külkedisi
    May 31, 2007 @ 17:18:00

    Hülya çok güzel görünüyor ben de bir gün denerim öptüm

    Cevapla

  16. HULYA
    May 31, 2007 @ 20:15:00

    Seval’ciğim,Kalp kalbe karşı demekki ikimiz de aynı günde tiramisu yapmışız.Seninkinin görüntüsü de nefisti.Sevgiler

    Cevapla

  17. HULYA
    May 31, 2007 @ 20:16:00

    Ablacığım,Kıbrısa gitmeden önce birkaç tarifim var yayınlayamadığım onları da yayınlamak istiyorum ama bir türlü sıra gelmedi.Sevgiler

    Cevapla

  18. HULYA
    May 31, 2007 @ 20:17:00

    Aslı’cığım,Sen gelmeden bir gün önce söyle ben yine yaparım canım.Beğendiğine çok sevindim.Sevgiler

    Cevapla

  19. HULYA
    May 31, 2007 @ 20:21:00

    Selda’cığım,Güzel dileklerin için çok teşekkürler canım.Artık hep onu kullanıyorum zaten.Sevgiler

    Cevapla

  20. HULYA
    May 31, 2007 @ 20:23:00

    Canım Gülüm,Sen gel ben sana alasını yaparım canım.Senin yaptıklarının yanında bizimkiler çerez kalıyor tabii. Kendine iyi bak canım.Sevgiler

    Cevapla

  21. HULYA
    May 31, 2007 @ 20:25:00

    Sevgili Neriman,Hoşgeldin.Ben de böyle bir taşla iki kuş vurmayı çok seviyorum.Hem vakit kazanıyorsun hemde az uğraşla iki şey birden ortaya çıkarabiliyorsun.Sevgiler Yine beklerim

    Cevapla

  22. HULYA
    May 31, 2007 @ 20:26:00

    Aydan’cığım,Senin nefis tariflerini özledik.Bir an önce yeni tariflerini bekliyoruz canım.Sevgiler

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: