PRATIK ICLI KOFTE

Canımız içli köfte çektiği zaman genelde bu tarifi uyguluyorum.Hem tadı içli köfte gibi hem de oldukça pratik.Üstelik çok fazla malzeme de gerekmiyor.Selva’dan gelen pakette irmik de olunca bu tarifi uygulamadan geçemedim.Gül’cüğümün kulaklarını bir kez daha çınlattım yani.
Malzemeler:

İçi için:

  • 1-2 soğan
  • 200 gr. kıyma
  • Maydanoz
  • pulbiber,karabiber, tuz
  • 1 çay bardağı kadar ceviz

Dışı için:

  • 1 paket irmik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 bardak ılıkı su
  • yarım paket margarin
  • Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

  • İlk olarak içini hazırlıyoruz.Bunun için soğanı ince ince kıyıp az bir sıvıyağda soteleyelim.
  • Ayrı bir yerde margarini eritip soğutalım.
  • Soğanı soteledikten sonra kıymasını da ekleyip onu da kavuralım.
  • Maydanozu ince ince doğrayalım.Ocağın altını kapatıp kıymanın üstüne ilave edlim.
  • Tuzunu, baharatlarını ve iri dövülmüş cevizini de ekleyip bir kenarda bekletelim.
  • Hamuru için 1 paket irmiği bir kaba boşaltalım.
  • Suyunu, tuzunu ve margarinini de katıp güzelce yoğuralım.
  • Soğuk bir yerde 20-30 dakika kadar bekletelim.
  • Elimizle cevizden biraz iri parçalar kopararak yassılaştıralım.
  • İçini koyup köfte şekli verelim ve kapatalım.
  • Kızgın yağda kızartıp yağının süzülmesi için hemen kağıt havlu üzerine çıkaralım.
  • Sıcak veya ılık servis yapalım.
  • Afiyet Olsun!

34 Yorum (+add yours?)

  1. aslı
    May 02, 2007 @ 10:32:00

    HULYA’CIM CANIM ARKADAŞIM BUNLARIDA YAPTIN VE BENSİZ YEDİN hı!!!!! ALICAĞIN OLSUN….ELLERİNE SAĞLIK:(((

    Cevapla

  2. SelServis
    May 02, 2007 @ 17:24:00

    Hülyacım dediğin gibi ne kadar kolay bir tarife benziyor. Mutlaka denemem lazım bayılırım içli köfteyede zaten. ellerine sağlık.

    Cevapla

  3. zerrin - misss
    May 02, 2007 @ 19:55:00

    Canım Hülya, ben de yemesini pek severim ama hiç evde denemedim. Sanki yapılamayacak gibi gelir. Bununla denemeye başlamak lazım :))sımmsıcak sevgiler…

    Cevapla

  4. Almula
    May 02, 2007 @ 21:13:00

    Hülya’cığım çok güzel yaa… Benim mutfakta tek yapmadığım ama hep yapmak istediğim bir yemektir ve çok severim.Bu aralar bir çok böyle tarif ile karşılaşıyorum yalancısı pratiği mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım sevgilerimle…

    Cevapla

  5. Almula
    May 02, 2007 @ 21:16:00

    Canım bu arada sayfanın yeni düzenide çok hoş olmuş ellerine sağlık…

    Cevapla

  6. Hülya YILMAZ
    May 03, 2007 @ 00:02:00

    ne güzel olmuşlar. böyle şekil vermesi de pek kolay olmasa gerek. sen bu arada diyeti bıraktın mı yoksa. böyle yağda kızarmış yemekler yapıyorsun???

    Cevapla

  7. Tuba
    May 03, 2007 @ 00:51:00

    Hulya’cigim, yeni dekorasyon yapmissin:)) cok da guzel olmus. Tariflerin uzerinde ki sular da guzel olmus. Ben kelebekleri sevmemistim, sanki bocekler pastaya konuyor gibi gelmisti:))Cok sevgilerimle,

    Cevapla

  8. ebrulitatlar
    May 03, 2007 @ 08:12:00

    Hülya’cım ellerine sağlık, içli köften çok güzel görünüyor, sayfanın yeni halinide çok beğendim, çok güzel olmuş, sevgiler, kolaylıklar..

    Cevapla

  9. ışıl
    May 03, 2007 @ 11:54:00

    MerhabaÖncelikle yeni blog dizaynın hayırlı olsun.Verdiğin tarif de dediğin gibi çok partik ve slayt gösterisine bakarak çok rahat anlaşılıyor nasıl yapılacağı. Sunumun ve bu güzel içli köfte için ellerine sağlık. Sevgilerle…

    Cevapla

  10. Pastacı Kız
    May 03, 2007 @ 13:02:00

    Merhaba Hülyacım köfteler nefiss ellerine sağlık canım.Bu arada sayfanın yeni haline bayıldım bahar gelmiş🙂 sevgiler.

    Cevapla

  11. Aybike Ceylan
    May 04, 2007 @ 05:04:00

    Hulya’cigim, Canim arkadasim,Bir turlu yorum yazamadim ama ellerine saglik. Ben cok seviyorum icli kofteyi ama kim yapsin:0Yeni sayfan daha guzel olmus, daha ic acici. Hersey icin ellerin saglik, kendine cok iyi bak. Sevgiler, Aleyna’yi opuyorum.

    Cevapla

  12. daimamutfak
    May 04, 2007 @ 10:13:00

    Sevgili hülya,Sitenizin görüntüsü çok güzel.Bana çok değişik geldi.Çok teknik konular bunlar benim için.Sizi kutlarım.Bende sizi beklerim..neriman.Sevgilerimle

    Cevapla

  13. Burcu
    May 04, 2007 @ 10:51:00

    Mutlaka ben de denemiliyim pratik bir şahaneliğe benziyor teşekkürler paylaşımınız için Ayrıca blogun yeni dizaynı da çok şık olmuş sevgiler :))

    Cevapla

  14. külkedisi
    May 04, 2007 @ 15:41:00

    Hülyacığım, ellerine sağlık herşey çok güzel, karnım acıktı valla.Sevgiler,

    Cevapla

  15. Aybike Ceylan
    May 04, 2007 @ 20:46:00

    Canim Arkadasim, Daha once de yazdim ama basamadim herhalde. Yeni sayfan cok daha guzel olmus, insanin ici aciliyor. Cok optum canim Hulya’cim. Bende istiyorummmmmm

    Cevapla

  16. Almula
    May 05, 2007 @ 11:00:00

    Canım benim eşim kızartma yemiyorda ona bu tarifi haşlama yapabilirmiyom olurmu? nedersin? sevgiler…

    Cevapla

  17. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:30:00

    ASLI’CIĞIM,SEN BANA GEL BEN YİNE YAPARIM CANIM.HİÇ ÜZÜLME ZATEN ÇOK PRATİK HEMEN OLUYOR.SEVGİLER

    Cevapla

  18. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:32:00

    Selda’cığım,Mutfakta bazen pratik şeyler yapmam gerekiyor bu yüzden bu tip tarifler kurtarıcı oluyor.Sevgiler

    Cevapla

  19. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:33:00

    Zerrin’ciğim,Bu tarifi mutlaka dene çocuklarla bile yapılabilir.O kadar pratik yani.kızımla yaptık biz.Sevgiler

    Cevapla

  20. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:34:00

    Almula’cığım,Bütün yorumların için çok teşekkürler canım.Haşlama olarak da tabii yapabilirsin.Tuzlu kaynar suya atıp birer birer haşla o da çok güzel oluyor.Sevgiler öpüyorum canım.

    Cevapla

  21. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:37:00

    Hülya’cığım,Ne yazık ki diyet bu aralar biraz askıya alındı.Ama zaten ben yapıp çok fazla yemiyorum.Aslında Almula’nın dediği gibi haşlamasını yapmak lazım.O daha az kalorili olur en azından.Bu çok kolay şekil verilebilen bir hamur oluyor.İster tombiş tombiş yap ister böyle uzun uzun.Sevgiler

    Cevapla

  22. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:38:00

    Tuba’cığım,Yeni halini sevdiğine sevindim.eh ne de olsa ikizler burcuyum sık sık değişiklik yapmayı seviyorum hem kendimde hem de bloğumda.Kelebekleri bir daha pastaların üzerine kondurmam söz:-)Sevgiler

    Cevapla

  23. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:39:00

    Ebru’cuğum,Güzel yorumun için çok teşekkürler canım.sevgiler, iyi hafta sonları

    Cevapla

  24. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:41:00

    Işıl’cığım,Beğendiğine sevindim.Ben sık sık değişiklik yapıyorum bloğumda.Girenler hep yenilikle karşılaşsın sıkılmadan okusunlar diye.İnşallah başarılı oluyorumdur.Sevgiler

    Cevapla

  25. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:42:00

    Pastacıkızım,Bahar önce sayfama gelsin bari dedim bak hemen havalar ısınmaya başladı:-)Sevgiler

    Cevapla

  26. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:44:00

    Aybike’cim,Sana yapacaklarımın listesi gittikçe kabarıyor.sen bende kalacağın günleri artır ki ben de sana hepsini yapabileyim:-))Geleceğin günü iple değil halatla çekiyorum inan.Seni çok öpüyorum.sevgiler

    Cevapla

  27. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:45:00

    Sevgili neriman(daima mutfak),Güzel yorumunuz için teşekkürler öncelikle, ziyaretiniz içinde.Her zaman beklerim.Ben de hemen ziyaret edeceğim sizi.İstediğiniz her konuda yardımcı olmaya hazırım.sevgiler

    Cevapla

  28. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:47:00

    Burcu’cuğum,ziyaretlerin beni çok sevindiriyor.Seni müsade edersen linklerime eklemek istiyorum.Sevgiler canım

    Cevapla

  29. HULYA
    May 05, 2007 @ 12:49:00

    Aydan’cığım,Ziyaretin için teşekkürler.Yeni tariflerini bekliyoruz canım.Sevgiler

    Cevapla

  30. külkedisi
    May 05, 2007 @ 17:14:00

    Ellerine sağlık ne zaman yaptın güzelim sen bu güzel şeyleri, ben de denemem lazım. Öptüm.

    Cevapla

  31. OZAY
    May 06, 2007 @ 10:07:00

    IÇLİ KOFTEYE YORUM BIRAKMADIĞIMI GORDUM .BENDE ASLI GİBİ SANA KIZACAĞIM .NASIL BIZSIZ YEDIN.EN YAKIN ZAMANDA TEKRAR YAPMALISIN.OPTUM

    Cevapla

  32. leyla
    Ara 17, 2007 @ 20:48:00

    sevgili hulya cok guzel gorunuyor icli koften yalniz 1 sey sorucam 1 paket irmik dedigin kac gram oluyor acaba?

    Cevapla

  33. HULYA
    Ara 18, 2007 @ 21:13:00

    Sevgili Leyla,1 paket tam olarak 500 gr. oluyor. 1 paketin tamamını kullanıyorsun.Yine beklerim.Sevgiler

    Cevapla

  34. Anonymous
    Haz 23, 2011 @ 16:45:27

    slmlar…ayni tarifteki gibi yaptim ama hic olmadi tas gibi oldu kizartiktan sonra…

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: