KOSTEBEK PASTA

Daha önce bir kez hazırını satın alıp yapmış ve ailecek çok beğenmiştik.Bu sefer niye sıfırdan evde kendim yapmıyayım dedim ve işe giriştim.Bence oldukça da benzemiş siz ne dersiniz?

Malzemeler:

Keki için:

  • 4 yumurta
  • 125 gr. margarin(eritilip soğutulmuş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kakao
  • yarım kahve fincanı süt
  • 1 çorba kaşığı light böğürtlen veya benzeri reçel
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 4 adet muz
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı dolusu damla çikolata

Yapılışı:

  • İlk olarak fırını 180 dereceye getirip ısınmasını sağlıyoruz.
  • Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unluyoruz.(Çok büyük bir kalıp olmasın benimki biraz büyük geldi)
  • Margarini eritip ılınmasını bekliyoruz.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eliyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  • Ardından reçel ve sütü karıştırıp içine ekliyor ve yeniden çırpıyoruz.
  • Erittiğimiz margarini de içine ekleyip bir kez daha çırptıktan sonra unlu karışımı yavaş yavaş içine ilave ediyor ve tahta bir kaşıkla birbirine karışmasını sağlıyoruz.
  • Yağladığımız kek kalıbına döküp fırına gönderiyor ve yaklaşık 25-30 dakika arası pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp bir kenarda soğuması için bekletiyoruz.
  • Kremasını hazırlamak için krem şantiyi 1 bardak sütle çırpalım.Damla çikolataları da ekleyip karıştıralım.Buzdolabında bekletelim.
  • Kekimiz soğuduktan sonra kenarlarından içe doğru 2 santim kalacak şekilde bırakalım ve ortasını resimdeki gibi bir kaşık yardımıyla oyalım.
  • Oyarak çıkardığımız keki ayrı bir kaba alalım ve iyice ufalayalım.
  • Kekin orasına ortasından ikiye kestiğimiz muzları koyalım.
  • Üzerine kubbe oluşturacak şekilde krem şantili karışımı iyice yayalım.
  • En üstüne de oyarak çıkardığımız kek parçalarını yerleştirelim.
  • Buzdolabında bir kaç saat bekletip dilimleyerek servis yapalım.
  • Afiyet Olsun!

Notlar:

  • Kek kalıbınız çok geniş olmasın.Çok fazla kabaran bir pasta değil.Benim kabım biraz büyük geldi yoksa daha güzel bir görüntü oluşabilirdi.
  • İsterseniz daha fazla muz ekleyebilir veya çilek ve benzeri meyvalar da kullanabilirsiniz.
  • Pastayı daha fazla çikolata tadında isteseniz margarinle birlikte erittiğiniz 80 gr. bitter çikolatayı da içine ekleyin.
  • Pasta bir gün dinlenirse daha güzel oluyor ve daha kolay servis yapılabiliyor.Benimki daha ılıkken kesilmek zorunda kaldı çünkü evdekiler dayanamadı.

29 Yorum (+add yours?)

  1. ışıl
    Nis 27, 2007 @ 17:47:00

    Önce incirli kek şimdide köstebek pasta. Bu hafta sizin blogunuzda benim haftam sanırım. Hep çok sevdiğim pasta kek tariflerini veriyorsunuz. Tarifini okumadım daha ama görüntüler iştah kabartmaya yetti doğrusu.

    Cevapla

  2. Aybike Ceylan
    Nis 27, 2007 @ 20:30:00

    Hulya’cigim, canim arkadasim,Gene ne yaptin, cok ama cok guzel gorunuyor. Benim kizlarda bayilir buna.Hulya’cigim tam gidis tarihini yazarsan ona gore belki ben tek gelirim seni gormke icin. Notunu bekliyorum canim arkadasim, tekrar elin, koluna ve guzel yuregine saglik. Seni seviyorum.

    Cevapla

  3. serinmavi
    Nis 28, 2007 @ 00:05:00

    Bu anlatım çok iyi olmuş….ellerine sağlık canım…Selamlar…..

    Cevapla

  4. Burcu
    Nis 28, 2007 @ 06:26:00

    MerhabaBlog ta köstebek pasta da çok güzel ellerinize emeğinize sağlıkServgiler

    Cevapla

  5. OZAY
    Nis 28, 2007 @ 13:41:00

    canım pastanın şahaneliğini gordum.Burdan herkese tavsiye edilir

    Cevapla

  6. OZAY
    Nis 28, 2007 @ 13:41:00

    canım pastanın şahaneliğini gordum.Burdan herkese tavsiye edilir

    Cevapla

  7. sevdamavisi
    Nis 28, 2007 @ 14:11:00

    Hülya’cığım,ellerine sağlık çok güzel olmuş. Daha önce ben de denemiştim çok lezzetli ve hafif bir tat oluyor. Özellikle de çocuklar çok seviyor. sevgiler

    Cevapla

  8. ebrulitatlar
    Nis 28, 2007 @ 14:35:00

    Hülya’cım nefis bir pasta yapmışsın, ellerine kollarına sağlık, eminim hazırını aratmayacak bir lezzettedir, görüntüsü öyle çünkü, kolay gelsin, iyi hafta sonları..

    Cevapla

  9. Almula
    Nis 28, 2007 @ 23:36:00

    Hülya’cığım çok güzel olmuş ellerine sağlık hazır almaktansa kendimiz yapalım iyi oldu bu tarif bende hazır alıyorum teşekkürler canım Sevgiler…

    Cevapla

  10. aslı
    Nis 29, 2007 @ 15:29:00

    hulyacım çoook güzel olmuş canım ellerine sağlık ne zamandır yapıcam diyodun deymiş doğrusu emeklerine tarifinide en kısa zamanda alalım bizlerde yaparız….sevgiler….

    Cevapla

  11. ayseyaman
    Nis 30, 2007 @ 07:58:00

    merhaba Hülya,köstebek pastayı evde yapmak ne güzel bir fikir..Eline sağlık canım, minyatür muzlara da bayıldım..:)Dışardan alıp yediğim birşeyi evde kendim yapmayı çok severim ben de.. Sıfırdan :)eline saglik canimSevgılerle

    Cevapla

  12. pembeli
    Nis 30, 2007 @ 11:03:00

    Hülyacığım ellerine sağlık pasta çok güzel görünüyor. Bu arada senin bloguna girdiğim zaman bilgisayarım kilitleniyor bazen. Sanırım şablonunda sorun olabilir bir incele istersen.Sevgiler.

    Cevapla

  13. Anonymous
    Nis 30, 2007 @ 16:28:00

    Hülya’cığım,ne güzel fikir evde kendinin hazırlamış olması.Bende hazır alıp yapma taraftarı değilim.Bu güzel fikiri ve pastayı bizlerle paylaştığın için gönülden teşekkürler tatlım..Ne kadar marifetlisin ve güzel gönüllüsün.Ellerine ve emeklerine sağlık tatlım.Bizlerde tadına bakmış kadar olduk inan..Sana ve ailene güzel bir hafta dileyip,kocaman öpüyorum seni..))Gül/d.tadı

    Cevapla

  14. zerrin - misss
    Nis 30, 2007 @ 22:52:00

    Canım Hülya, şahane olmuş köstebek pastası… Hiç farkı yok. Hatta eminim seninki daha lezzetli olacaktır.Ellerine sağlık hayatım. Bu sırada film izler gibi izliyorum senin slaytları🙂 dalıp gitmişim…sımmsıcak sevgiler

    Cevapla

  15. HULYA
    May 01, 2007 @ 10:38:00

    Işıl’cığım,Ben pasta ve tatlı çeşitleri yapmaya bayılıyorum.Elimde olsa yemek yerine hep öyle şeyler yapacağım.Yine beklerim.

    Cevapla

  16. HULYA
    May 01, 2007 @ 10:41:00

    Canım Aybike’ciğim,Kızlarına ben bol bol pasta yaparım yeterki istesinler.Canım benim gidiş tarihim şu an için kesin değil ama Haziranın 19’undan sonra olacaktır büyük ihtimalle.Gidince en az 1 ay kalırım.Sen ilk İzmir’e gelsen çok iyi olacak.Yine ayrıntıları konuşuruz.Öptüm canım.

    Cevapla

  17. HULYA
    May 01, 2007 @ 10:43:00

    Sevgili Serinmavi,Yorumun için çok teşekkürler.Sevgiler.

    Cevapla

  18. HULYA
    May 01, 2007 @ 10:45:00

    Sevgili Burcu,Ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkürler.Senin bloğunu da ben çok beğendim.Yine beklerim.Sevgiler

    Cevapla

  19. HULYA
    May 01, 2007 @ 10:46:00

    Ablacığım yorumun için teşekkürler.Artık bu diyeti bırak da bunlardan tadabilesin.Öpüyorum.Sevgiler

    Cevapla

  20. HULYA
    May 01, 2007 @ 10:48:00

    Sevgili sevdamavisi,Ben de çok beğendim.Yine deneyeceğim.Güzel yorumun için çok teşekkürler.Sevgiler

    Cevapla

  21. HULYA
    May 01, 2007 @ 10:49:00

    Ebrucuğum,Beğendiğine çok sevindim.Sevgiler

    Cevapla

  22. HULYA
    May 01, 2007 @ 10:51:00

    Almula’cığım,Bazen mecbur kalıp hazır alıyoruz ama insan istedikten sonra herşeyi kendi yapabiliyor.Yeterki denemeyi sevelim.Sevgiler canım.

    Cevapla

  23. HULYA
    May 01, 2007 @ 10:52:00

    Aslı’cığım,Senin yaptığın eminim çok daha güzel olur.Yoğurtlu pastan harika olmuştu çünkü.Öpüyorum.sevgiler

    Cevapla

  24. HULYA
    May 01, 2007 @ 10:55:00

    Sevgili Yaman Ayşe ,yerli malı muz kullanmayı tercih ettim bu yüzden minik minik oldular biraz:-))ama bence çok daha lezzetliydiler.Bazen lokantada deneyip beğendiğim şeyleri de evde yapmayı deniyorum ve çoğu zaman da başarılı oluyorum.En sağlıklısı ev yemeği diye düşünüyorum.Sevgiler

    Cevapla

  25. HULYA
    May 01, 2007 @ 10:56:00

    Sevgili pembelim,şablonda bir hata var sanırım en kısa zamanda inceleyeceğim canım.Uyarın için çok teşekkürler.Sevgiler

    Cevapla

  26. HULYA
    May 01, 2007 @ 10:58:00

    Canım Gül’üm,Senin güzel yorumlarına bayılıyorum.İnsanı hep güzel şeyler paylaşmaya teşvik ediyorsun.Senin o güzel yüzünü (resimde de olsa)gördükten sonra niye seni bu kadar çok sevdiğimi anladım.Yüzün insana huzur ve pozitif enerji veriyor.Seni çok çok öpüyorum canım.

    Cevapla

  27. HULYA
    May 01, 2007 @ 11:00:00

    Sevgili Zerrin’ciğim,Senin yorumlarını okurken memleket havası almış gibi oluyorum nedense ve içim huzur doluyor.Senin gibi marifetli birinin benim yaptıklarıma güzel demesi ne kadar gurur verici.Çok teşekkürler.Sevgiler

    Cevapla

  28. Özlem
    May 01, 2007 @ 18:26:00

    Sevgili Hülya,Ellerine sağlık, pasta çok leziz görünüyor. Kimbilir tadı nasıldır.Sevgilerimle,Özlem

    Cevapla

  29. şencan
    Haz 03, 2007 @ 00:40:00

    çok güzel ve şık bir pasta olmuş elinize sağlık…sevgiler…

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: