FRAMBUAZLI YOĞURTLU PASTA


Bu tarifi Yemek Aşkı’nın sitesinde görüp uygulamaya karar verdim.İyi ki de yapmışım.Tadı cheesecake gibi ama çok daha hafif oluyor.Üstelik evde yoğurt her zaman bulunduğu için canınız çektiği zaman yapma özgürlüğünüz var.Misafirlerim özellikle buna bayıldılar.Bence siz de bir yere not alın.

Malzemeler:

  • 1 kg yoğurt (suyunu iyice süzdüm biraz peynir gibi oldu)
  • 2 paket Ülker başak
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 50 gr. Teremyağ
  • 1 paket vanilya

sosu için:

  • 150-200 gr. dondurulmuş franbuaz
  • 1 paket tart jölesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

  • İlk olarak bisküvileri toz haline getirip erittiğimiz yağla karıştıralım.
  • 26 cm. çapındaki kelepçeli kalıbın dibine bastırarak iyice döşeyelim.Buzdolabında biraz dinlendirelim.
  • Ayrı bir yerde yumurtaları şekerle çırpalım.
  • İçine yoğurt ve vanilyayı da ilave edip tekrar çırpalım.
  • Bisküvili karışımın üzerine döküp 180 derecelik fırında yaklaşık 70 dakika kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Sosunu hazırlamak için tart jölesini üzerinde belirtilen miktarda suyla ve şekerle karıştırıp pişirelim.
  • Kaynamasına yakın içine frambuazları ekleyelim.Karıştıra karıştıra pişirelim.
  • Bir kenarda soğuması için bırakalım.
  • Soğuyunca pastamızın üzerine döküp iyice yayalım.
  • Buzdolabının dondurucu kısmında bir gece bekletip sonra aşağıya alalım.
  • Soğuk servis yapalım.
  • Afiyet olsun!

TATLILAR_

16 Yorum (+add yours?)

  1. Anonymous
    Nis 11, 2007 @ 09:35:00

    Hülya’cığım,Canım harikasın muhteşem bir tarif paylaşmışsın bizlerle..Hele de yazın o sıcak günlerinde bu pastanın çok ideal olacağına eminim.Ben çok sevdim çünkü içine girenlerin hepsini çok severim..Ellerine sağlık tatlım,afiyetler olsun..Şimdi keşke bende sana komşu olsaydım diyorum inan..))Sevgilerimi gönderiyorum..Gül/d.tadı

    Cevapla

  2. ebrulitatlar
    Nis 11, 2007 @ 15:08:00

    Hülya’cım görüntü süper, yakın olsak bir dilim tatmayı isterdim, yoğurtlu tatlıları yemeden denemeye pek cesaret edemiyorum. Patatesli payda gerçekten çok pratik, ablanın ve senin ellerine sağlık, sevgiler..

    Cevapla

  3. Aybike
    Nis 11, 2007 @ 16:41:00

    Hulya’cigim,Hepsi pek guzel olmus, ellerine saglik. Bak hepdinden istiyorum olurda gelebilirsem tamam mi? Cok opuyorum canim arkadasim.

    Cevapla

  4. aslı
    Nis 11, 2007 @ 20:08:00

    BİLİYORMUSUN BUGÜN DÜNYA DOSTLAR GÜNÜ BU MESAJI SENDE SEVDİĞİN DOSTLARINA GÖNDER EĞER BENDE O SEVDİĞİN DOSTLARINDAN BİRİYSEM BANADA YOLLA BUNU ON ARKADAŞ INA GÖNDER BAK KAÇ CEVAP GELECEĞİNE

    Cevapla

  5. aslı
    Nis 11, 2007 @ 20:11:00

    Hülya’cım ellerine sağlık enfes bişi olmuş:)))bundan isterim bende ona göre….sevgiler

    Cevapla

  6. SelServis
    Nis 11, 2007 @ 22:16:00

    Hülyacığım harika görünüyor. Genelde hep bu tarz tariflerde kese yoğurdu görüyordum. Normal yoğurdu süzüp koyma fikri çok güzel. Ellerine sağlık. Sevgiler..

    Cevapla

  7. Safran
    Nis 12, 2007 @ 07:50:00

    Biliyormusun Bugün Dünya Dostlar Günü Bu Mesajı Sende Sevdiğin Dostlarına Gönder Eğer Bende O Sevdiğin Dostlarından Biriysem Banada Yolla Bunu On Arkadaşına Gönder Bak Kaç Cevap Geleceğine.sevgiler öpüyorum ben de…🙂

    Cevapla

  8. esra(büyüleyenmutfak)
    Nis 12, 2007 @ 08:36:00

    MERHABAHÜLYACIM CİDDEN CHEESECAKE BENZİYORHEMDE YAPIMI DAHA KOLAYKESİNLİKLE FAVORİLERİMİN ARASINA ALICAMDENEM LAZIMELLERİNE SAĞLIKSEVGİLER

    Cevapla

  9. esra(büyüleyenmutfak)
    Nis 12, 2007 @ 08:36:00

    MERHABAHÜLYACIM CİDDEN CHEESECAKE BENZİYORHEMDE YAPIMI DAHA KOLAYKESİNLİKLE FAVORİLERİMİN ARASINA ALICAMDENEM LAZIMELLERİNE SAĞLIKSEVGİLER

    Cevapla

  10. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:08:00

    Sevgili Gül’cüğüm,Sen İzmir’e geleceğin zaman haber ver ben sana hangisinden istersen yapıp hazırlarım canım.Özellikle yaz günleri için gerçekten de serin serin yenen ve çok hafif bir tatlı oldu.Sevgiler canım

    Cevapla

  11. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:10:00

    Ebru’cuğum,Ben yoğurtun her türlüsünü severim, özellikle de meyvalı yoğurtlara bayılıyorum.Kızıma diye alıp genelde ben dondurup dondurma gibi yerim onları.Bir kere dene istersen bence çok seveceksin.Sevgiler

    Cevapla

  12. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:11:00

    Aybike’ciğim,Bu tip tatlıları eminim cici kızların da çok sever .Sen listeni hazırla ben sana hepsinden tattıracağım söz.Öpüyorum canım

    Cevapla

  13. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:12:00

    Aslı’cığım sen bana gelmeden bir gün önce haber ver ben sana yapıp hazırlarım canım.Sevgiler, öptüm

    Cevapla

  14. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:14:00

    Selda’cığım,Kese yoğurdun tadı biraz ekşimiş oluyor genelde.oysa taze yoğurdu süzüp yaparsak daha lezzetli oluyor.Sanki labne v.b.ni kullanmışsın gibi ama daha hafif.Sevgiler

    Cevapla

  15. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:15:00

    Safran’cığım,Ben de senin gününü kutluyor ve sevgilerimi gönderiyorum.

    Cevapla

  16. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:17:00

    Esra’cığım,cheesecake türü pastaları seviyorsan bunu mutlaka denemelisin.Üstelik daha çok evdeki malzemelerle yapılıyor.Franbuaz yerine vişne, çilek v.bni kullanabilir, tart jölesi yerine mısır nişastasını kullanabilirsin.Hiçbiri yoksa kırmızı bir reçeli üstüne dök yine olur.Sevgiler

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: