ELMALI VE HİNDİLİ KABAK OGRATEN


Bu tarif anneme ait.Zaten yapan kişi de annem.Ama biz çok beğendik ve ben de sizlerle paylaşmak istedim.Elma kabağa o kadar güzel bir lezzet veriyor ki kabak yediğinizi bile anlamıyorsunuz.Tabii hindi eti de cabası.

Malzemeler:

  • 1 kg. kabak
  • 1 adet sarı veya yeşil elma
  • 1 iri soğan
  • 1 paket hindi göğüs
  • dereotu
  • tuz, karabiber
  • Beşamel sos (yapımını daha önce vermiştim.Bakınız:)
  • rendelenmiş kaşar
  • 50 gr. kadar margarin

Yapılışı:

  • İlk olarak kabakları yarım ay şeklinde doğruyoruz.
  • Soğanları da doğrayıp kabakların üstüne ilave ediyoruz.
  • Ayrı bir yerde beşamel sosu hazırlıyoruz.
  • Elmamızı da aynı şekilde doğrayıp ekledikten sonra çeşitli baharatlar ekleyerek çeşnilendiriyoruz.Dereotunu küçük küçük kıyıp fırın tepsimize güzelce yayıyoruz.
  • Hindi etlerini parmak kalınlığında doğrayıp onu da döşedikten sonra beşamel sosu üzerine iyice yayıyoruz.
  • Karabiber, v.b.ni serptikten sonra son olarak üzerine istediğimiz miktarda kaşar rendeliyoruz ve parça parça margarin koyuyoruz.
  • 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve sıcak sıcak servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun!

12 Yorum (+add yours?)

  1. zerrin - misss
    Nis 05, 2007 @ 15:50:00

    Hülyacığım, merhaba.Ne ilginç bir tarif olmuş. merak ettim doğrusu…SImmsıcak sevgilerimle…

    Cevapla

  2. Aybike
    Nis 06, 2007 @ 01:47:00

    Hulya’cigim bu eller kimin eli? Senin degil de ondan eminim de, bilemedim. Ne ilginc bir tarif gene hulya’cim, ellerine saglik.

    Cevapla

  3. SelServis
    Nis 07, 2007 @ 21:16:00

    Hülyacım ilk defa böyle bir tarif gördüm. Elma ve kabak hiç aklıma bile gelmezdi. Annenin ellerine sağlık. Bu arada tanıştığımızada çok memnun oldum. Arayı uzatmadan yine görüşelim. Sevgiler..

    Cevapla

  4. aslı
    Nis 08, 2007 @ 13:37:00

    Hülyacım çok güzel görünüyor annenin ellerine sağlık…..iyi hafta sonları

    Cevapla

  5. ebrulitatlar
    Nis 09, 2007 @ 08:40:00

    Hülya’cım anneciğinin ellerine sağlık. Gerçekten çok değişik bir tarif, elmanın verdiği tadı merak ettim. Çok güzel görünüyor, sevgiler kolay gelsin..

    Cevapla

  6. gulizce
    Nis 09, 2007 @ 11:54:00

    Hülyacığım ben bu kabak yemeğini yerken sen benim bloğuma bakıver sen beni sobelersinde ben seni sobelememmi:))haydi kolay gelsin

    Cevapla

  7. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:32:00

    Sevgili Zerrin’ciğim,Annemin böyle ilginç tarifleri çoktur.fırsat buldukça sizinle paylaşmak istiyorum.Sevgiler

    Cevapla

  8. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:34:00

    Aybike’ciğim,bu tombiş eller sevgili anneciğimin elleri.Tarif çok ilgimi çekti bu yüzden yaparken çektim.İyi ki de çekmişim gerçekten çok lezzetliydi.Sevgiler canım

    Cevapla

  9. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:35:00

    Selda’cığım,Ben de seni tanıdığıma çok memnun oldum.Daha öncede bloğunu ziyaret ediyordum zaten.yüzyüze tanışınca daha da zevkli oluyor.en kısa zamanda yine görüşelim.

    Cevapla

  10. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:36:00

    Aslı’cığım,Anneme iletirim canım.sana da iyi hafta sonları ,öpüyorum.

    Cevapla

  11. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:37:00

    Ebru’cuğum,Sarı veya yeşil elma kullanılıyor ve o da hafif buruk ve tatlı arası bir tat veriyor.Kabak tadı vermeyen bir kabak tarifi yani:-)Sevgiler

    Cevapla

  12. HULYA
    Nis 13, 2007 @ 14:38:00

    Sevgili Güliz’ciğim,sobeni gördüm hemen cevaplayacağım.Sevgiler ve öpücükler

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: