ISIRGANOTU BÖREĞİ

YE # 20 etkinliği için değişik tarifler denedim.Sizlere en değişik ve en güzel tarifi sunabilmek istiyordum.İlk olarak bunu yapmıştım ama sonra başka bir tarifle katılmaya karar verdim .Bu da bir ön hazırlık olsun bari.
Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 bardak sıvı yağ
  • çörek otu

Harcı için:

  • 2 demet ısırganotu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çorba kaşığı margarin veya sıvıyağ
  • tuz, karabiber
  • Yapılışı:

  • İlk olarak ısırganların yapraklarını ayıklayıp yıkayın.
  • Süzgeçte bekletin.Bu arada üzerlerine 1 çay kaşığı kadar tuz atın.
  • Ovarak suyunu sıkın ve bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerlerine unu, yumurta sarısını, sütü ve karabiberi ekleyin.(Tekrar tuz atmayın)
  • Margarin veya sıvıyağı koyup elinizle iyice karıştırın.Bir kenarda bekletin.
  • Ayrı bir yerde ayırdığınız yumurta beyazı ile bir yumurtayı, süt ve sıvıyağ ile çırpın.
  • Bir yufkayı tezgaha serin ve ikiye katlayın.
  • Hazırladığınız sostan her tarafına sürün.
  • Isırganlı harcın bir miktarını üzerine koyup rulo yapın.
  • Üzerine sostan sürün.
  • Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine çörek otu serpin.
  • 175 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilınınca kesip servis yapın.
  • Afiyet olsun!
  • 7 Yorum (+add yours?)

    1. pembeli
      Mar 13, 2007 @ 11:23:00

      Annemde yapar bu börekten. Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.

      Cevapla

    2. Aybike
      Mar 13, 2007 @ 18:09:00

      Canim arkadasim, ellerine saglik. Neler biliyorsun boyle, seninle gurur duyuyorum. Cok opuyorum, sevgiler

      Cevapla

    3. damak tadı
      Mar 14, 2007 @ 14:42:00

      Hülya’cığım,Canım ellerine sağlık nefis bir börek olmuş..Çok değişik ve güzel şeyleri bizlerle zevkle paylaştığın için gönülden teşekkürler tatlım..Güzel yanaklarından öpüp sevgilerimi gönderiyorum..

      Cevapla

    4. HULYA
      Mar 17, 2007 @ 17:14:00

      Sevgili Pembeli,Isırgan otu çok yararlı bir otmuş.Kanı temizlediği için baharda mutlaka birkaç sefer ısırganotu yemek gerekiyormuş.Bu yüzden biz de böyle börekle filan olsun yemeye çalışıyoruz.Ben de ilk annemden yemiştim zaten.

      Cevapla

    5. HULYA
      Mar 17, 2007 @ 17:15:00

      Aybike’ciğim,Çalışacak bir laboratuar bulamayınca ben de kendimi mutfağa verdim.Kobaylarım da ev halkı oldu.Ama Allahtan durumdan memnunlar.Bir çok tarifi deneye deney öğrendim.Ben de seninle gurur duyuyorum canım arkadaşım benim

      Cevapla

    6. HULYA
      Mar 17, 2007 @ 17:17:00

      Sevgili Gül’cüğüm,Tariflerimde senin güzel yorumlarını görmeye o kadar çok alıştım ki görmezsem merak ediyorum.Beni sık sık ziyaret ettiğin için çok teşekkürler.Benden de sana sevgi ve öpücükler!

      Cevapla

    7. vincent
      Tem 05, 2012 @ 21:20:48

      Merhabalar,Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizdenmemnuniyet duyacagiz.Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren birrehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinintanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.Ptitchef'e kaydolmak içinhttp://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veyahttp://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.SaygilarimlaVincentPetitchef.com

      Cevapla

    Bir Cevap Yazın

    Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

    WordPress.com Logosu

    WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Twitter resmi

    Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Facebook fotoğrafı

    Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Google+ fotoğrafı

    Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Connecting to %s

    %d blogcu bunu beğendi: