HANIM GÖBEĞİ

Evet gene kalori bombası bir tarifimiz var.Bunu yedikten sonra en az bir saat yürüyün böylece pişmanlık duymadan gönül rahatlığı içinde yersiniz.Bir de mümkünse aç karnına yiyin.Ama mutlaka deneyin.Çünkü yapımı hem çok kolay hem de ortaya çıkan tatlılar gerçekten de çok lezzetli.

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 100 gr. margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 fiske tuz

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/4 limonun suyu

Üzeri için:yeşil fıstık veya krem şanti(ben kullanmadım)

Yapılışı:

  • İlk olarak suyu kaynatıyor ve margarini içinde eritiyoruz.
  • 1 fiske tuzu ilave ediyoruz
  • Unu kattıktan sonra hızlı hızlı bir şekilde karıştırarak hamur haline getiriyor ve ocağı kapatıyoruz.
  • Hamur el dayanacak bir ısıya gelince içine teker teker yumurtaları ekliyor ve hamura yediriyoruz.
  • Elimizi biraz yağa batırıyor ve yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak ama pürüzsüz şeliller elde ediyoruz(yoksa pişerken çatlıyor)
  • Ortasını parmağımızla delerek halka şekli veriyoruz.
  • Yaptığımız halkaları soğuk yağa atıyoruz.(böylece içi de pişip çiğ kalmayacak)
  • Tavamız dolunca yağın altını açıyoruz.
  • İki misli kabarıncaya kadar bekliyoruz.
  • Şerbete atıp hemen çıkarıyoruz.
  • Fıstıkla veya krem şantiyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
  • Sadesi de çok güzel oluyor
  • Afiyet olsun!

Notlar:

  • Şerbeti önceden hazırlayıp biraz soğutun
  • Şerbet için suyla şekeri biraz kaynatın.
  • Sonra içine limon suyunu ilave edin.
  • Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Aynı hamurla tulumba tatlısı yapmak da mümkün.Ben elimdeki kalıpla denedim.Biraz tombiş oldular ama lezzet aynıydı.
  • Her seferinde yağı soğutmayı unutmayın.Hafif ılık da olur ama kızgın yağa sakın atmayın!

21 Yorum (+add yours?)

  1. Aybike Ceylan
    Şub 21, 2007 @ 16:39:00

    Hulya’cim ya, vallahi ne diyecegimi bilmiyorum, eline saglik. Yillar once annem yapardi hanim gobegi tatlisini, bak simdi canim istedi.

    Cevapla

  2. Anonymous
    Şub 21, 2007 @ 17:48:00

    Maşaallah sana ne kadar maharetlisin Hülya’cığım..Ellerine sağlık..Böyle video da yayınlamanda ayrı bir güzellik katmış tüm tariflerine tatlım..Sevgiyle kal..Gül/d.tadı

    Cevapla

  3. ebrulitatlar
    Şub 21, 2007 @ 19:54:00

    Hülya’cım tariflerine yetişemiyorum ne güzel şeyler yapıyorsun, ellerine sağlık, yarınki tatlı güzelmiş gene gelirim ben, sevgiler…

    Cevapla

  4. asFAFSA
    Şub 21, 2007 @ 19:56:00

    Hello! Mozilla Firefox web browser has updated,Please visit my blog,Free download Quickly

    Cevapla

  5. Tuba
    Şub 21, 2007 @ 22:35:00

    Hulya’cigim, her siteni ziyaret edisimde icim aciliyor. Ne kadar cok emek ve zaman harciyorsun, ellerine saglik valla. Hanim gobegi ise, muhtesem. Guya rejime girmistim yine yaa:)) Sevgilerle,

    Cevapla

  6. Rabia
    Şub 22, 2007 @ 09:18:00

    Hülyacığım pek güzel olmuş. Ama tombik ben yiyemem sanırım. Kendimi tutacağım konusunda emin değilim ama. Sevgilerimle…

    Cevapla

  7. HULYA
    Şub 22, 2007 @ 10:07:00

    Aybike’cim,liste gittikçe kabarıyor.Bende kalacağın günleri çoğalt ki hepsinden tattırabileyim sana.Keşke yakın olsak da bir tabak da sana gönderebilsem şimdi.

    Cevapla

  8. HULYA
    Şub 22, 2007 @ 10:09:00

    Sevgili Gül’cüğüm,Teşekkür ederim canım.Sizler gibi değerli arkadaşlara yetişmeye çalışıyorum nacizane.Aslında direk videoya alıp yayınlamak istiyorum ama genellikle mutfakta yalnızken yaptığım için kendi kendimi çekemiyorum.Ben de böyle fotolarla idare ediyorum.Kendine iyi bak sevgili arkadaşım.

    Cevapla

  9. HULYA
    Şub 22, 2007 @ 10:11:00

    Ebru’cum,bu tatlıyı mutlaka denemeni tavsiye ederim.Aynı hamurla profiterol bile yapabiliyorsun.Sevgiyle kal

    Cevapla

  10. HULYA
    Şub 22, 2007 @ 10:13:00

    Tuba’cım,ben de defalarca rejime giriyorum ama tatlıları görünce dayanamıyorum.Bu tatlının tadı İzmir lokmasına da benzedi bu yüzden yemeye doyamadık valla.Sevgiyle kal

    Cevapla

  11. TABAKTA
    Şub 22, 2007 @ 10:29:00

    Merhaba hülyacım bu tatlıyı hep duyardım ama nasıl bir şey olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu sayende güzel bir tatlı olduğunu görmüş oldum. Ellerine sağlık. Perihan

    Cevapla

  12. TABAKTA
    Şub 22, 2007 @ 10:29:00

    Merhaba hülyacım bu tatlıyı hep duyardım ama nasıl bir şey olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu sayende güzel bir tatlı olduğunu görmüş oldum. Ellerine sağlık. Perihan

    Cevapla

  13. TABAKTA
    Şub 22, 2007 @ 10:29:00

    Merhaba hülyacım bu tatlıyı hep duyardım ama nasıl bir şey olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu sayende güzel bir tatlı olduğunu görmüş oldum. Ellerine sağlık. Perihan

    Cevapla

  14. Perihan
    Şub 22, 2007 @ 10:31:00

    Merhaba hülyacım bu tatlıyı hep duyardım ama nasıl bir şey olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu sayende güzel bir tatlı olduğunu görmüş oldum. Ellerine sağlık. Perihan

    Cevapla

  15. HULYA
    Şub 22, 2007 @ 11:06:00

    Sevgili Rabia,bir tanecikten birşey olmaz.Tatlı gibisi varmı?Ziyaretin için çok teşekkürler.Kendine iyi bak.yine beklerim

    Cevapla

  16. HULYA
    Şub 22, 2007 @ 11:08:00

    Sevgili Perihan(tabakta),İçimden hep bu tatlıya halka tatlısı diyesim geliyor.Herhalde şeklinden dolayı ama adı buymuş naparsın.Gerçekten çok lezzetli bir tatlı tavsiye ederim.Kendine iyi bak.sevgiler

    Cevapla

  17. Betül
    Şub 22, 2007 @ 11:32:00

    Hülyacım dediğin gibi tam bir kalori bombası ama tatlıya asla hayır diyemeyen ben için muhteşem birşey.Denesemmi acaba? acabanın sebebide suçluluk duygum yani gelen kilolara karşı:)ellerine sağlık..

    Cevapla

  18. Rabia
    Şub 22, 2007 @ 15:00:00

    hülyacığım buraya yapıştırmak istedim kodu ama olmadı sanki. mail adresini ver mail atayım sana.Sevgiler…

    Cevapla

  19. HULYA
    Şub 22, 2007 @ 16:44:00

    Rabia’cığım hemen ilgilendiğin için çok teşekkürler.Bloğuna mail adresimi bıraktım.Yollayabilirsen çok sevineceğim.Kendine iyi bak seni ve oğluşunu öpüyorum.

    Cevapla

  20. SEDA
    Şub 22, 2007 @ 17:48:00

    Ziyaretin sayesinde hoş blogunla tanıştım,teşekkürler. Tatlının kızarma aşamasındaki halini görünce burnuma mis kokular geldi sanki 🙂 Ellerine sağlık.Sedatarifname.blogspot.com

    Cevapla

  21. Hülya YILMAZ
    Şub 22, 2007 @ 23:45:00

    Sevgili Adaşım sen zayıflamamış mıydın? yoksa bunları yiyor musun? Ben çok severim. Yapsam kesin yarısını yerim. Onun için uzak duruyorum. eline sağlık, çok da güzel görünüyorlar…

    Cevapla

SEDA için bir cevap yazın Cevabı iptal et