HAFTA SONU İÇİN KAHVALTI SEÇENEKLERİ

Hafta arası herkes bir koşuşturma içinde olduğu için genelde kahvaltı şöyle bir geçiştirilir.Ama hafta sonları genelde bunun acısını çıkarır gibi mükellef bir sofrayla ailecek güzel bir kahvaltı yapılır.Kahvaltı sofralarınızı renlendirecek 2 tarif sunmak istiyorum bugün.Birincisine özellikle çocuklar bayılacak.

FINDIKLI SARELLE:

Malzemeler:

  • 125 gr margarin
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı kakao(daha fazla da olabilir zevkinize göre)
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dolusu çekilmiş fındık

Yapılışı:

  • İlk olarak margarini ocakta eritiyoruz.
  • Üzerine ununu ekleyip hafif pembeleşip un kokusu kalmayıncaya kadar kavuruyoruz.En son fındıkları da ekleyip onları da yağı çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Başka bir kabın içerisne yumurtalar kırılarak şekeri ilave edilir.
  • Bain-Marie usulüyle yumurtalar bir taraftan çırpılırken bir taraftan da pişirilir.
  • Yumurtaların pişmesine yakın kavrulmuş olan un-fındık karışımı, süt, vanilya ve kakao içine ilave edilir.
  • Blenderla iyice çırpılır.
  • Pişince ocaktan alınarak soğutulur ve ekmeklere sürülerek servis yapılır.
  • Not:İstenirse sıvı yağ kullanılabilir.
  • Bu karışımı pastaları süslerken de kullanabilirsiniz.Özellikle araya sürmek için

SİRKELİ KIRMIZI BİBER

Malzemeler:

  • 1 kg.kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz
  • bol bol sarımsak

Yapılışı:

  • ilk olarak kırmızı biberleri çatala gelecek büyüklükte doğruyoruz.
  • Daha sonra sirke ve zeytinyağını karıştırıp biraz kaynatıyoruz.
  • İçine tuz ekliyoruz.
  • Biberleri de içine atarak yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  • Sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.
  • Araya ayıkladığımız sarımsakları bol bol dolduruyoruz.
  • soğuduktan sonra hemen yiyebileceğimiz gibi kapağı açılmadığı sürece buzdolabında aylarca da saklayabilirsiniz
  • Bu mevsimde biber bulamazsanız dondurulmuş biber kullanabilrsiniz.Ben öyle yaptım.Lezzeti aynıydı.
  • Afiyet olsun!

2 Yorum (+add yours?)

  1. Aybike
    Şub 17, 2007 @ 05:24:00

    Hulya’cim bu ne hiz, ellerine saglik, ne guzel seyler biliyorsun. Cok opuyorum arkadasim

    Cevapla

  2. Anonymous
    Mar 20, 2007 @ 00:47:00

    merhabalar kavanozların ağzı saklamak için sıcakken mi kapatılacak teşekkür ediyorum.

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: