TIRTIL KURABİYE

Bu kurabiyeyi yazın eşimin memleketindeki bir akrabasından öğrendim.Çoluk çocuk hepimiz çok sevdiğimiz ve yapımı da oldukça zevkli olduğu için fırsat buldukça yapıyorum.Size gereken en önemli şey kurabiyelere tırtıl formunu verebilmek için resimdeki gibi bir kalıp.Geriye sadece malzemeleri karıştırıp pişirmek kalıyor.

Malzemeler:

  • yarım paket(125 gr.)margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı şeker(tarifte 1 olarak belirtiliyor ama ben denedim böyle daha lezzetli oldu.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un

Yapılışı:

  • İlk olarak oda sıcaklığındaki margarini elimizle iyice yumuşatırız.
  • Üzerine sıvı yağı daha sonra da yumurtaları ilave ediyoruz.
  • Şeker, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip malzemelerin birbiriyle özdeşleşmesi için iyice yoğuruyoruz.
  • Yavaş yavaş un ialve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  • Yağlanmamış fırın tepsisine kalıpla tırtıl şeklini verdiğimiz kurabiyeleri biraz arayla diziyoruz.
  • 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • İstenirse değişik kalıplar kullanılabilinir.Hamur çok lezzzetli olduğu için çocuklar severek yiyeceklerdir.

4 Yorum (+add yours?)

  1. ebrulitatlar
    Şub 15, 2007 @ 15:52:00

    Hülya’cım tırtıl kurabiyeler çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Yalnız ben yaparken o kalıpla uğraşmaktan çok sıkılıp en sonunda yuvarlayarak bitiriyorum senin gibi.Biz ikizler burcu olarak fazla sıkıntıya gelemiyoruz sanırım. Yada kendi adıma söyliyeyim. Linklerine eklediğin içinde tşk. Bende seni unutmadan ekleyeyim, sevgiler, kolaylıklar..Ebru

    Cevapla

  2. Aybike
    Şub 16, 2007 @ 18:26:00

    Canim Hulya’cim dun yazdiklarim gelmemis, ellerine saglik ama kati yag olunca icinde ben yapamiyorum yada olursa zeytinyagi koyuyorum tabii kati yag gibi kitir kitir olmuyor ama fenada olmuyor, tavsiye ederim. Bak hepsinden isteyecegim gelince cok optum

    Cevapla

  3. HULYA
    Şub 16, 2007 @ 22:35:00

    Sevgili Ebru,Genelde bende sıkılıyorum yalnız başıma yaparken ama eğer etrafta yardım edecek biri varsa güzel oluyor.Kıtır kıtır oluyor çünkü.Evet biraz rahatımıza düşkünüz biz ama inatçıyız da yapmadan bırakmayız dimi.Sevgiler

    Cevapla

  4. HULYA
    Şub 16, 2007 @ 22:38:00

    Canım Aybike’cim,ne yazıkki yorumun kaybolmuş.Bazen böyle şeyler oluyor bloggerda.Katı yağ kullanmayı sağlıksız olduğu için bende pek sevmiyorum ama kıtır kıtır olması da hoşuma gidiyor.Bu tarifi ablam zeytinyağıyla yaptı o da pek fena olmadı.Senin için zeytinyağı ve sıvı yağ karışımıyla yaparım merak etme.Sevgiler ve öpücükler

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: