KIBRIS MUTFAĞINDAN SEÇMELER:MOLEHİYA

MOLEHİYA
Yemekte et veya tavuk kullanilabilir. Molehiya, naneden daha iri yaprakli olan bir bitki turudur. Molehiyanin pisirilisi, taze iken veya kuruduktan sonra yapilabilmektedir. Eger molehiyanin tazesi pisirilicekse, et (veya tavuk) sogan, sarmisak ve domates salcasi yagda kavrulur. Sonra bunun icine, ayiklanmis molehiyalar katilir. Molehiya yapraklari, iclerindeki su bitinceye kadar kizartilir. Molehiyadan cikan suyun oranina bakilarak, tencereye eklenecek su miktari saptanir. Icerisine uc adet limon sikilir. Kisik ateste akideleninceye kadar ( kivami koyulasincaya kadar ) pisirilir. Daha az kullanilirsa istenilen tad elde edilemez. Eger molehiyanin kurusu pisirilecekse, daha değişik bir metod izlenir. Malzemeler tencereye konup limon eklenir ve oranina gore su konup, molehiyalar eklenir. Kisik ateste 20 – 25 dakika, akideleninceye kadar pisirilir. Koylerde molehiyaya genelikle kuyruk yagi eklenir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: