MANDALİNALI PASTA

Mandalinalı pasta
Kek malzemeleri:
3 mandalina
4 yumurta
1 su bardağından biraz az toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı portakal suyu
2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Krema malzemeleri:
1 poşet toz kremşanti
1 su bardağı süt
540gr dilimlenmiş ananas (suyuyla birlikte)
1/2 veya 1 su bardağı Hindistan cevizi
1 poşet vanilyalı creme ole (ya da pişmeden hazırlanan vanilyalı puding)
Süslemek için mandalina dilimleri

Yapılışı:
3 mandalinayı soyup dış zarlarını tamamen çıkartın. Yumurtaları toz şekerle çırpın. Yağı ve portakal suyunu ekleyin. Mandalina parçalarını ekleyip çırpmaya devam edin.

Unu ve kabartma tozunu eleyin (normal kek kıvamından daha akışkan bir karışım olsun). Önceden ısınmış 175C fırında yaklaşık 40 dakika (batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar) pişirin.

Ananas dilimlerinden bir kısmını pastayı süslemek için ayırın. Kalan dilimleri birkaç parçaya kesin.

Kremşantiyi sütle çırpın. Creme ole’yi, Hindistan cevizini, minik ananas parçalarını ekleyip çırpmaya başlayın. Çırpmaya devam ederken diğer yandan ananasın suyunu karışım krema kıvamına gelene kadar ekleyin.

Kek pişip soğuduktan sonra ikiye bölün, arasına ve üzerlerine kremayı yayıp ayırdığınız ananas ve mandalinalar ile süsleyin.

Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: